Romania, batuta mar de Olanda pe National Arena

Romania, batuta mar de Olanda pe National Arena
Romania a pierdut, scor 1-4, intalnirea jucata marti seara, pe National Arena, cu Olanda, in Grupa D a preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial din 2014.

Victor Piturca a inceput meciul cu acelasi prim "11" pe care l-a trimis in teren si in victoria de la Istanbul, contra Turciei, insa Olanda a aratat pe un stadion National Arena umplut pana la refuz de ce e favorita grupei.

 Ce-i drept, rezultatul poate fi pus si pe seama arbitrajului scotianului Craig Thompson, unul care a parut impotriva Romaniei, scrie ziare.com.

 Intr-o atmosfera fabuloasa, "tricolorii" au inceput in forta si Torje a fost la un pas de gol in minutul 5, cand a trimis din lovitura libera de la 20 de metri in bara transversala a portii aparate de colegul lui Lobont la AS Roma, Martin Stekelenburg.

 Avantul echipei noastre nationale a fost insa potolit peste doar patru minute, cand Tatarusanu a boxat gresit un corner executat de Van der Vaart, iar Lens a deschis scorul cu o lovitura de cap.

 Romania putea insa egala situatia pe tabela de marcaj imediat, daca Grozav reusea sa inscrie in minutul 11, cand a ramas singur cu portarul batavilor, dar a trimis direct in acesta. De la aceasta faza, meciul a decurs in favoarea "portocalei mecanice".

 In minutul 29, batavii si-au majorat avantajul prin fundasul Indi, care a marcat cu latul dupa o noua centrare buna a omniprezentului Van der Vaart.

 "Tricolorii" n-au abandonat insa lupta si au continuat sa spere in minutul 40, cand Marica a driblat trei adversari si marcat un gol superb cu un sut de la 18 metri!

 La pauza insa Romania avea sa intre cu un handicap de doua goluri. In prelungirile primului mitan, Narsingh a cazut usor in careu, dupa un duel cu Tamar, iar centralul scotian Thompson a dictat penalti. A batut Van der Vaart si a inscris.

 Surprinzator, Piturca n-a facut nicio schimbare la pauza, iar fazele de poarta ale Romaniei au fost tot mai rare. Grozav, Torje si Stancu au parut depasiti de miza jocului, Marica fiind singurul din atacul nostru care a pus in pericol poarta lui Stekelenburg.

 In cele din urma, in teren si-a facut aparitia si Mutu, dar tarziu, in minutul 74. Varful lui Ajaccio n-a reusit insa nicio actiune de poarta periculoasa. Pericol a fost insa la Adi Popa, in minutul 81, cand a patruns in careul olandezilor, dar a cazut dupa un duel cu Indi. Thompson n-a fluierat penalti, desi faza a parut trasa la indigo cu cea din finalul primei reprize.

 Peste cinci minute, olandezii aveau sa puncteze din nou. Narsingh a primit in offside, nesemnalizat, a centrat in careu, de unde Van Persie l-a invins pentru a patra oara pe Tatarusanu.

 1-4 si Romania a pierdut clar intalnirea cu Olanda, una presarata cu erori de arbitraj, insa castigata pe merit de oaspetii din aceasta seara.

 In celelalte doua meciuri jucate marti seara in Grupa D, Estonia s-a impus cu 1-0 in Andorra, in timp ce Ungaria a batut-o cu 3-1 pe Turcia. Dupa aceste scoruri, clasamentul dupa patru runde se prezinta astfel:

 1. Olanda - 12 puncte
 ----------------------
 2. Ungaria - 9 puncte
 ----------------------
 3. Romania - 9 puncte
 4. Turcia - 3 puncte
 5. Estonia - 3 puncte
 6. Andorra - 0 puncte.

 Pentru nationala Romaniei urmeaza amicalul cu Belgia de luna viitoare, iar apoi duelul cu Ungaria din luna martie a anului viitor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
823

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
159

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
98

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...