Revoluție! Arbitrii vor fi ajutați de reluările video, la meciurile de fotbal!

Revoluție! Arbitrii vor fi ajutați de reluările video, la meciurile de fotbal!
Forul responsabil cu legile fotbalului (International Football Association Board) a dat undă verde pentru testarea tehnologiilor video care prin reluările de faze vor ajuta arbitrii în luarea deciziilor corecte în cazul fazelor litigioase privind golurile, loviturile de la 11 m, cartonaşele roşii şi a greşelilor de identificare a jucătorilor.

Consiliul IFAB a decis în reuniunea de joi să recomande Adunării Generale a FIFA din martie ca aceste experimente să fie utilizate din sezonul 2016/2017 cu scopul ca această tehnologie video de reluare a fazelor să devină o regulă a fotbalului în următorii 2-3 ani, anunta AGERPRES, citat de digisport.ro.



IFAB a fost creată în 1886 şi a precedat FIFA cu 18 ani. Din forul legiuitor al fotbalului fac parte 4 membri ai FIFA şi 4 membri ai federaţiilor britanice.

Scopul acestei tehnologii video constă în eliminarea erorilor făcute de arbitri. În 2012, IFAB a aprobat utilizarea tehnologiei liniei de poartă, dar jucătorii şi antrenorii solicită tot mai insistent utilizarea tehnologiei video pentru clarificarea şi altor aspecte ale jocului.

Jonathan Ford, director executiv al federaţiei galeze, care a prezidat reuniunea IFAB de joi, a propus ca reluările video pe care le consultă arbitrii să nu fie arătate şi publicului de pe stadion.

Orice modificare a legilor fotbalului se poate face cu cel puţin 6 voturi din partea membrilor IFAB. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
230

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
41

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
351

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...