Reacții după calificarea în Europa League: "Suntem mândri de voi, băieți!"

Reacții după calificarea în Europa League: "Suntem mândri de voi, băieți!"

FC Botoșani și-a asigurat prezența în următoarea ediție a preliminariilor Europa League. Formația antrenată de Marius Croitoru beneficiază de victoria FCSB-ului din Cupă, dar și de problemele financiare de la Gaz Metan și Astra și se agață de ultimul loc de cupă europeană cu doua etape înainte de finalul campionatului.

Reacțiile nu au încetat să apară. Valeriu Iftime, finanțatorul clubului, a avut cea mai savuroasă reacție.

“Sunt calificat în Europa League! Asta înseamnă un pas important, dar nu suficient ca eu să mă culc pe o ureche acum. Au niște prime în contract pentru locul în clasament, de la șase în sus, ceea ce înseamnă pentru ei cam 80.000 de euro pe tot grupul. Vreau să joc până la capăt, sper să nu dezamăgesc. Este o realizare imensă, știu că a fost o bucurie mare aseară. Este un sezon foarte bun pentru noi. Nu credeam eu anul trecut, schimbând antrenorul. Proiectul meu cu Marius a fost pe minim trei ani de zile. I-am spus lui Marius că anul ăsta vreau să construim echipa. Toți jucătorii au încă doi ani la mine. Am ajuns pe locul patru, nu este deloc ușor și îi felicit pe toți. An de an am fost la limită de a intra în play-off, am avut același obiectiv. Am fost doi ani aproape, am ajuns acum. E clar că vreau mai mult, dar ideea de bază e să consolidez o echipă care poate să intre an de an în play-off, adică o echipă care să conteze în fotbalul din România, ceea ce nu e ușor. Dar nu imposibil! La ora actuală mi-am echilibrat bugetul”, a mai spus Valeriu Iftime pentru digisport.ro.

Nici comunitatea sportivă a orașului nu a rămas neatinsă de performanța FC-ului. Clubul de handbal al orașului, CSM Botoșani, a postat un mesaj de felicitare pentru fotbaliști.

"CSM Botoșani felicită formația locală de fotbal, FC Botoșani, pentru calificarea în Cupele Europene reușită de aceștia! Suntem mândri de voi, băieți!" au scris aceștia pe rețelele de socializare.

Și edilul orașului a rămas impresionat de performanța jucătorilor:

“Bravo, băieți! Cu două etape înainte de încheierea unui sezon formidabil, FC Botoșani, echipa pentru care bat inimile a mii de suporteri botoșăneni a obținut certitudinea participării într-un nou sezon de fotbal european. Felicitări întregului lot! Felicitări ambițiosului Marius Croitoru! Felicitări tuturor membrilor staff-ului tehnic de la FC Botoșani! Felicitări finanțatorului și conducerii administrative a echipei care reprezintă cu atâta cinste Botoșaniul în cel mai iubit sport din lume! Municipalul botoșănean ar putea găzdui, așadar, din nou meciurile din preliminariile Europa League și, cu siguranță, vom lua toate măsurile ce țin de administrația locală pentru ca aceste evenimente să se poată derula în cele mai bune condiții. Din păcate, probabilitatea ca aceste spectacole sportive internaționale ale echipei noastre de suflet să poată fi urmărite de spectatori prezenți fizic în tribune este foarte redusă, în condițiile epidemiei de coronavirus. Cu sau fără prezența noastră, vă asigurăm că vom fi cu sufletul alături de voi! Încă o dată, vă mulțumesc, în numele tuturor botoșănenilor, pentru performanța obținută! Suntem mândri de voi! Succes în ultimele două etape ale campionatului Ligii 1, astfel încât să obțineți pentru botoșăneni și o cât mai bună clasare, una istorică, cea mai bună din istoria fotbalului botoșănean de până acum…" a postat primarul Cătălin Flutur, pe pagina personală de Facebook.

 (Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
65

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
72

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
68

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...