Război TOTAL la Agafton! Românii, moldovenii si ucrainienii s-au luptat pentru ”Codrii de Aramă” - FOTO, VIDEO
BOTOSANI

Război TOTAL la Agafton! Românii, moldovenii si ucrainienii s-au luptat pentru ”Codrii de Aramă” - FOTO, VIDEO
"Rebelii lui Dako au reusit sa impinga armata Imperiului pana la marginea Tinutului Codrilor de Arama. Un ultim fort aparat de razboinicii lui Maximus, undeva la granita, mai amintesc de invazie. 

Rebelii si-au construit o baza in imediata apropiere dar lovitura decisiva pe care o urmareau a fost zadarnicita de apropierea iernii. Slabite in urma luptelor aprige din Anotimpul Frunzelor Verzi, cele 2 tabere incearca sa-si refaca fortele.

Ce nu cunosteau la acel moment este faptul ca dinspre Soare-Rasare a intrat in Tinutul Codrilor o ceata de luptatori aprigi, fara tara, mercenari sub diferite stindarde dar fara sa apartina niciunuia. Liderul lor, Han, razboinic cu multa experienta, a condus ceata mercenarilor imbracati in negru in apropierea fortului Imperialilor.

Ascunsi in desisul padurii acestia urmaresc cu atentie evenimentele ce stau sa inceapa, asteptand clipa prielnica pentru a intra in lupta.

Legenda Codrilor de Arama continua…", asa incepe prezentarea celei de-a VI-a editii a Concursului de AIRSOFT "Lupta pentru Codrii de Arama", care a devenit concurs international, odata cu participarea unor "luptatori" din Republica Moldova si Ucraina.

"Lupta pentru Codrii de Arama" - MERCENARII - a reunit in tabara de la Agafon, judetul Botosani, aproape 300 de persoane, oameni de afaceri, ingineri, medici, politisti, profesori sau specialisti IT, care au venit pentru un moment de relaxare. 



Ce este AIRSOFT-UL?


Airsoft-ul este un joc sportiv în care jucatorii simuleaza un conflict sau efectueaza anumite misiuni, cu ajutorul unor replici ale armelor reale ce lanseaza proiectile sferice non-metalice, utilizând echipamente specifice si tactici militare reale.

La jocul de airsoft se folosesc bile din material plastic ca munitie, avand o masa intre 0.20g si 0.43g. Pentru multi jucatori airsoftul reprezinta mai mult decat un hobby este o dorinta de aventura manifestata intr-un joc ce nu cunoaste limite in materie de arme airsoft si scenarii cu tenta militara.

Replicile de airsoft sunt, de obicei, copii fidele ale modelelor de arme reale (AK, M4, MP7, Glock, etc.) de unde si denumirea de replica de airsoft. 



RAZBOI TOTAL


Desi planul de "razboi" includea si padurea de la Agafton, reprezentantii Directiei Silvice Botosani nu le-au permis organizatorilor sa intre in padure, desi timp de 5 ani s-a intamplat acest lucru. Trecand peste acest moment, organizatorii au fost nevoiti sa improvizeze baze militare in interiorul taberei.

"Este un fel de pac-pac pentru adulti. Cei care inainte jucau cu cornete isi aduc acum aminte vremurile din copilarie. Totul se face cu replici dupa arme reale, echipamente reale, chiar si plan tactic dupa realitate. Aici pe campul de lupta uitam de toate grijile, uitam de serviciu, de tot", ne-a declarat Leczfolvi Alexandru, din cadrul DAC Deva. 

Chiar si fetele au intrat in acest "razboi" al barbatilor. Adriana Suciu este inginer in Protectia Mediului, insa in weekend se relaxeaza jucand Airsoft. A venit la Botosani din Harghita, pentru a cuceri Codrii de Arama.

"Foarte bine se descurca fetele. De ce o femeie nu poate sa se descurce intr-un sport al barbatilor? Este un mod de relaxare. Te gandesti doar acolo si te simti bine", ne-a spus Adriana. 

Jocul a inceput vineri seara la ora 21:00 si a tinut pana sambata seara la ora 21:00, adica 24 de ore de adrenalina si suspans. In Airsoft regula de baza este fair-play-ul. Orice jucator care este atins de o bila trebuie sa recunoasca asta si sa cada, ca si cum ar fi fost ucis.

Pentru a doua oara, la concursul de la Botosani au fost invitati si pasionati de Airsoft din Moldova si Ucraina. 

"Noi suntem oaspeti din Moldova si suntem multumiti de ce am gasit aici. Pentru noi este putin mai scump pentru ca trebuie sa trecem granita, sa facem documente pe orice replica, sa facem cartea verde. Pe echipament toti cheltuim, dar banii nu se compara cu adrenalina pe care o traiesti aici", ne-a declarat Mihail Rusnac, om de afaceri din Republica Moldova.



GALERIE FOTO:





































 

 

Spune-ne opinia ta