Rafael Nadal castiga pentru a 11-a oara trofeul de la Roland Garros!

Rafael Nadal castiga pentru a 11-a oara trofeul de la Roland Garros!

Rafael Nadal a castigat trofeul de la Roland Garros pentru a 11-a oara in cariera, dupa o finala exceptionala in fata lui Domimic Thiem, o finala controlata de marele campion spaniol.

Scorul a fost unul in trepte, 6-4, 6-3, 6-2, dupa 2 ore si 42 de minute de tenis pe alocuri dramatic.

Nadal a inceput finala de la Paris in mod autoritar, conducand cu 2-0 si parand ca este extrem de decis sa bifeze al 11-lea trofeu de la Roland Garros. Nu avea totusi sa fie atat de simplu, Thiem a facut rebreakul rapid la 1-2 si a dus aceasta prima mansa cat mai departe cap la cap pana la 4-5.

A fost si momentul decisiv al setului 1, cand Thiem a servit, dar si-a pierdut subit concentrarea, Nadal a facut break la zero si a facut 1-0 pe tabela la seturi.

Setul secund a fost unul si mai usor pentru Rafael, un set in care, chiar daca a durat 49 de minute, nu s-a pus nicio secunda problema invingatorului, acela a fost Nadal, cu scorul de 6-3.

La 2-1 si 30-0 in setul 3 pentru Nadal, s-a produs o lovitura care putea schimba soarta acestei finale. Nadal a suferit o crampa musculara la nivelul antebratului, iar unul dintre degetele de la mana stanga, degetul mijlociu, s-a blocat complet, ibericul fiind nevoit sa cheme terapeutul de urgenta.

Au fost cateva minute de panica am spune pentru Nadal, si de mare durere, locul 1 mondial ATP luand si o pastila pentru aceste probleme.

Paradoxal am spune, dupa reluarea partidei ibericul a fost mult mai linistit, mai relaxat in lovituri, i-au intrat loviturile forte, mai ales forehandul si astfel victoria a venit pentru Nadal, chiar daca in ultimul game, la 5-2, Thiem a salvat 4 mingi de meci.

Este a 11-a oara cand Nadal triumfa la RG, acolo unde are o statistica inspaimantatoare, 86-2 la capitolul victorii/infrangeri. Thiem pierde prima sa finala de Mare Slem jucata, iar Rafael isi ia revansa dupa esecul de la Madrid din acest an.

17 trofee de Mare Slem are adunate Nadal, 3 mai putine comparativ cu marele sau rival Federer. Ultimele 6 trofee de Mare Slem au fost adjudecate de cei doi! 

 

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...