Rafael Nadal castiga pentru a 11-a oara trofeul de la Roland Garros!

Rafael Nadal castiga pentru a 11-a oara trofeul de la Roland Garros!

Rafael Nadal a castigat trofeul de la Roland Garros pentru a 11-a oara in cariera, dupa o finala exceptionala in fata lui Domimic Thiem, o finala controlata de marele campion spaniol.

Scorul a fost unul in trepte, 6-4, 6-3, 6-2, dupa 2 ore si 42 de minute de tenis pe alocuri dramatic.

Nadal a inceput finala de la Paris in mod autoritar, conducand cu 2-0 si parand ca este extrem de decis sa bifeze al 11-lea trofeu de la Roland Garros. Nu avea totusi sa fie atat de simplu, Thiem a facut rebreakul rapid la 1-2 si a dus aceasta prima mansa cat mai departe cap la cap pana la 4-5.

A fost si momentul decisiv al setului 1, cand Thiem a servit, dar si-a pierdut subit concentrarea, Nadal a facut break la zero si a facut 1-0 pe tabela la seturi.

Setul secund a fost unul si mai usor pentru Rafael, un set in care, chiar daca a durat 49 de minute, nu s-a pus nicio secunda problema invingatorului, acela a fost Nadal, cu scorul de 6-3.

La 2-1 si 30-0 in setul 3 pentru Nadal, s-a produs o lovitura care putea schimba soarta acestei finale. Nadal a suferit o crampa musculara la nivelul antebratului, iar unul dintre degetele de la mana stanga, degetul mijlociu, s-a blocat complet, ibericul fiind nevoit sa cheme terapeutul de urgenta.

Au fost cateva minute de panica am spune pentru Nadal, si de mare durere, locul 1 mondial ATP luand si o pastila pentru aceste probleme.

Paradoxal am spune, dupa reluarea partidei ibericul a fost mult mai linistit, mai relaxat in lovituri, i-au intrat loviturile forte, mai ales forehandul si astfel victoria a venit pentru Nadal, chiar daca in ultimul game, la 5-2, Thiem a salvat 4 mingi de meci.

Este a 11-a oara cand Nadal triumfa la RG, acolo unde are o statistica inspaimantatoare, 86-2 la capitolul victorii/infrangeri. Thiem pierde prima sa finala de Mare Slem jucata, iar Rafael isi ia revansa dupa esecul de la Madrid din acest an.

17 trofee de Mare Slem are adunate Nadal, 3 mai putine comparativ cu marele sau rival Federer. Ultimele 6 trofee de Mare Slem au fost adjudecate de cei doi! 

 

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Statul vrea să se împrumute de la copii. Oferă bonificație de 600 de lei, la 1200 lei economisiți, plus 3%

astăzi, 09:29
229

Guvernul se pregătește să adopte o nouă Ordonanță de Urgență prin care să se înființeze programul guvernamental gROwth. Prin acesta, Trezoreria Statului va deschide conturi copiilor, i...

Bătrân rămas captiv într-un balcon. Pompierii au intervenit pentru eliberarea acestuia

Luni, 22 Octombrie 2018
1419

Un incident mai puțin obișnuit s-a petrecut într-un bloc situat pe strada A.I. Cuza din Dorohoi. A. I., în vârstă de 89 ani, a rămas captiv în balconul apartamentului situa...

Atenție la postările în care sunteți etichetați pe Facebook în aceste zile!

Luni, 22 Octombrie 2018
969

Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO) atrage atentia asupra unei noi campanii de tip phishing scam care se deruleaza, in aceste zile, prin intermediul retelei de...