"Antrenorul are intotdeauna dreptate", spune Catalin Buhaianu, inaintea meciului Pro Volei Botosani - CSM Bucuresti!

"Antrenorul are intotdeauna dreptate", spune Catalin Buhaianu, inaintea meciului Pro Volei Botosani - CSM Bucuresti!
Pro Volei Botosani va disputa sambata, de la ora 13.00, un meci important al turului, contand pentru promovarea in Liga I a voleiului romanesc.

Partida, care se va desfasura la Sala Polivalenta Elisabeta Lipa din Botosani, tinde sa devina si un meci al orgoliilor sportive, in conditiile in care ambele echipe, Pro Volei Botosani si CSM Bucuresti, au un parcurs fara infrangere in acest tur, dar si un obiectiv comun: promovarea in elita sportiva nationala!
Meciul va fi transmis in direct pe internet, de www.live.botosani.ro.

Cu un buget de 5,5 miliarde de lei de care dispune echipa botosaneana in acest an, buget care initial parea suficient si conform cu proiectele echipei, se pare ca obiectivele pe care echipa si le propune, dar mai ales cheltuielile si pretentiile din ce in ce mai mari, incep sa constranga financiar echipa manageriala.

Cu toate acestea, in vederea eficientizarii lotului, Catalin Buhaianu, presedintele Pro Volei Botosani si finantatorul clubului, nu ezita sa apeleze la transferuri din strainatate, in conditiile in care piata interna nu ofera, in acest moment, foarte multe solutii.

"Paradoxal, o jucatoare din strainatate se poate dovedi, in timp, mai eficienta si transferul sa coste mai putin decat unul din Romania, iar pretul sa fie pe deplin justificat", spune Catalin Buhaianu.

Fost jucator de volei, Buhaianu constientizeaza faptul ca, daca in urma cu 10-20 de ani sportul se practica dinn placere, acuma a devinit o afacere cu reguli stricte, care necesita un management profesionist.

"Sportul a devenit o industrie. Managerul trebuie sa aiba o atenta politica de achizitie, sa reuseasca un pret mic pentru fiecare transfer, iar in 2-3 ani sa isi scoata investitia. Daca face achizitii gresite, in mod clar echipa va avea de pierdut", spune Catalin Buhaianu.

Nu de putin ori, jucatoarele din orasele mari au fost sceptice in a accepta sa activeze intr-un orasel mic, slab dezvoltat economic, intr-un colt de tara care, se pare, nu le ofera prea multe posibilitati. Cu toate acestea, cele care au riscat nu au regretat niciun moment.

"Ne-am lovit de ostilitatea jucatoarelor de a veni la Botosani. Insa, surprinzator, cele care au venit sunt in grafic si au performante. Asta pentru ca au gasit la Botosani conditii foarte bune, cazare la apartamente, mancare la restaurant, salarii frumoase", spune managerul Pro Volei Botosani.

Pentru meciul de sambata, cu CSM Bucuresti, echipa are un moral bun, insa este adevarat ca fetele sunt si motivate financiar.

"Daca vor castiga acest meci, jucatoarele vor primi primele de pe tot parcursul turului, avand in  vedere ca Pro Volei nu a pierdut pana acum niciun meci. Daca vor pierde in partida de samabata, insa, ele nu vor mai beneficia de acesti bani, pentru cele 6 rezultate obtinute", transmite finantatorul Pro Volei.
 
Meciul de sambata porneste oarecum de pe pozitii egale, ambele echipe bucurandu-se de un parcurs foarte bun, fara nicio infrangere, ambele echipe luptand pentru accederea in Liga I.

"La fel de importanti in obtinerea unei performante sunt antrenorul, jucatoarele, staff-ul tehnic, dar si ziaristii de presa sportiva. Asteptam din partea presei sportive un real sprijin, astfel incat sa contribuie la performanta echipei. Vrem sa fim parteneri viabili, sa multumim si publicul, dar si Consiliul Judetean, Consiliul Local, Clubul Sportiv Scolar", conchide Catalin Buhaianu, care spera ca botosanenii sa faca diferenta intre omul politic Buhaianu si persoana care sprijina echipa Pro Volei Botosani.
 
Totodata, managerul echipei Pro Volei si-a manifestat bucuria ca meciurile desfasurate la Botosani sunt sustinute de 600-700 de sustinatori, lucru care, deseori, depaseste cu mult situatia inregistrata in orase mai mari, la meciuri de Liga I sau cu miza internationala.

La fel de important este si faptul ca Aurel Ioniţă, antrenorul principal al CS Pro Volei Botoşani, liderul la zi în cadrul diviziei A2 Est a Campionatului Naţional, s-a declarat 100% încrezător în şansele echipei împotriva formatriei CSM Bucureşti.

"Nu ne este frică de CSM, dar trebuie să fim atenţi şi să pregătim meciul. Noi am mai jucat cu ele în toamnă două jocuri de verificare pe care le-am câştigat pe terenul lor. Acum e drept că s-au întărit cu două jucătoare, dar părerea mea este că vom câştiga acest meci", a spus Aurel Ioniţă.

De altfel, Catalin Buhaianu si-a manifestat intregul sprijin pentru antenorii echipei, care, in opinia sa, stiu cel mai bine ce se intampla cu jucatoarele, precum si capacitatile lor tehnice sau fizice. "Antrenorul are intotdeauna dreptate", conchide Buhaianu.
 
 

 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
282

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
334

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
457

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...