"Antrenorul are intotdeauna dreptate", spune Catalin Buhaianu, inaintea meciului Pro Volei Botosani - CSM Bucuresti!

"Antrenorul are intotdeauna dreptate", spune Catalin Buhaianu, inaintea meciului Pro Volei Botosani - CSM Bucuresti!
Pro Volei Botosani va disputa sambata, de la ora 13.00, un meci important al turului, contand pentru promovarea in Liga I a voleiului romanesc.

Partida, care se va desfasura la Sala Polivalenta Elisabeta Lipa din Botosani, tinde sa devina si un meci al orgoliilor sportive, in conditiile in care ambele echipe, Pro Volei Botosani si CSM Bucuresti, au un parcurs fara infrangere in acest tur, dar si un obiectiv comun: promovarea in elita sportiva nationala!
Meciul va fi transmis in direct pe internet, de www.live.botosani.ro.

Cu un buget de 5,5 miliarde de lei de care dispune echipa botosaneana in acest an, buget care initial parea suficient si conform cu proiectele echipei, se pare ca obiectivele pe care echipa si le propune, dar mai ales cheltuielile si pretentiile din ce in ce mai mari, incep sa constranga financiar echipa manageriala.

Cu toate acestea, in vederea eficientizarii lotului, Catalin Buhaianu, presedintele Pro Volei Botosani si finantatorul clubului, nu ezita sa apeleze la transferuri din strainatate, in conditiile in care piata interna nu ofera, in acest moment, foarte multe solutii.

"Paradoxal, o jucatoare din strainatate se poate dovedi, in timp, mai eficienta si transferul sa coste mai putin decat unul din Romania, iar pretul sa fie pe deplin justificat", spune Catalin Buhaianu.

Fost jucator de volei, Buhaianu constientizeaza faptul ca, daca in urma cu 10-20 de ani sportul se practica dinn placere, acuma a devinit o afacere cu reguli stricte, care necesita un management profesionist.

"Sportul a devenit o industrie. Managerul trebuie sa aiba o atenta politica de achizitie, sa reuseasca un pret mic pentru fiecare transfer, iar in 2-3 ani sa isi scoata investitia. Daca face achizitii gresite, in mod clar echipa va avea de pierdut", spune Catalin Buhaianu.

Nu de putin ori, jucatoarele din orasele mari au fost sceptice in a accepta sa activeze intr-un orasel mic, slab dezvoltat economic, intr-un colt de tara care, se pare, nu le ofera prea multe posibilitati. Cu toate acestea, cele care au riscat nu au regretat niciun moment.

"Ne-am lovit de ostilitatea jucatoarelor de a veni la Botosani. Insa, surprinzator, cele care au venit sunt in grafic si au performante. Asta pentru ca au gasit la Botosani conditii foarte bune, cazare la apartamente, mancare la restaurant, salarii frumoase", spune managerul Pro Volei Botosani.

Pentru meciul de sambata, cu CSM Bucuresti, echipa are un moral bun, insa este adevarat ca fetele sunt si motivate financiar.

"Daca vor castiga acest meci, jucatoarele vor primi primele de pe tot parcursul turului, avand in  vedere ca Pro Volei nu a pierdut pana acum niciun meci. Daca vor pierde in partida de samabata, insa, ele nu vor mai beneficia de acesti bani, pentru cele 6 rezultate obtinute", transmite finantatorul Pro Volei.
 
Meciul de sambata porneste oarecum de pe pozitii egale, ambele echipe bucurandu-se de un parcurs foarte bun, fara nicio infrangere, ambele echipe luptand pentru accederea in Liga I.

"La fel de importanti in obtinerea unei performante sunt antrenorul, jucatoarele, staff-ul tehnic, dar si ziaristii de presa sportiva. Asteptam din partea presei sportive un real sprijin, astfel incat sa contribuie la performanta echipei. Vrem sa fim parteneri viabili, sa multumim si publicul, dar si Consiliul Judetean, Consiliul Local, Clubul Sportiv Scolar", conchide Catalin Buhaianu, care spera ca botosanenii sa faca diferenta intre omul politic Buhaianu si persoana care sprijina echipa Pro Volei Botosani.
 
Totodata, managerul echipei Pro Volei si-a manifestat bucuria ca meciurile desfasurate la Botosani sunt sustinute de 600-700 de sustinatori, lucru care, deseori, depaseste cu mult situatia inregistrata in orase mai mari, la meciuri de Liga I sau cu miza internationala.

La fel de important este si faptul ca Aurel Ioniţă, antrenorul principal al CS Pro Volei Botoşani, liderul la zi în cadrul diviziei A2 Est a Campionatului Naţional, s-a declarat 100% încrezător în şansele echipei împotriva formatriei CSM Bucureşti.

"Nu ne este frică de CSM, dar trebuie să fim atenţi şi să pregătim meciul. Noi am mai jucat cu ele în toamnă două jocuri de verificare pe care le-am câştigat pe terenul lor. Acum e drept că s-au întărit cu două jucătoare, dar părerea mea este că vom câştiga acest meci", a spus Aurel Ioniţă.

De altfel, Catalin Buhaianu si-a manifestat intregul sprijin pentru antenorii echipei, care, in opinia sa, stiu cel mai bine ce se intampla cu jucatoarele, precum si capacitatile lor tehnice sau fizice. "Antrenorul are intotdeauna dreptate", conchide Buhaianu.
 
 

 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primesc amendă dacă circul cu viteză MAI MICĂ decât limita pe un anumit tronson de drum?

astăzi, 10:29
85

Pun pariu ca ai circulat de multe ori pe drumurile patriei si te-ai trezit "blocat" in spatele unui conducator auto care circula cu o viteza prea mica, fara a avea vreun motiv intemeiat. Int...

​Termenul de depunere a declaraţiei unice a fost extins până la 31 iulie 2018

astăzi, 10:01
42

În sedinta de Guvern de joi, 12 iulie, s-a aprobat extinderea până la 31 iulie a.c., a termenului până la care contribuabilii, persoane fizice trebuiau să depună Declaratia Unic...

Bărbat de 61 de ani, imobilizat pe stradă de un puști de 16 ani!

astăzi, 09:52
138

Poliţiştii au identificat, miercuri, o femeie de 28 de ani şi un minor de 16 ani, ambii din oraşul Săveni, bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie. Din cercetările...