Probleme pentru ASA! Primarul din Tîrgu Mureş este urmărit penal de DNA pentru finanţarea echipei de fotbal

Probleme pentru ASA! Primarul din Tîrgu Mureş este urmărit penal de DNA pentru finanţarea echipei de fotbal
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis începerea urmăririi penale faţă de primarul din Tîrgu Mureş, Dorin Florea, şi Kiss Imola, director economic al primariei, sub acuzaţia de abuz în serviciu.

Florea a fost audiat astăzi şi este acuzat că a alocat bani publici către echipa de fotbal ASA Tg. Mureş şi a creat un prejudiciu de 4 milioane de lei, potrivit hotnews.ro.

"Dorin Florea şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu prin încălcarea prevederilor care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local catre Asociaţia Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureş, întrucît aceasta avea obligaţii de plată neonorate privind impozitele şi taxele către stat, precum şi contribuţiile către asigurările sociale de stat ", afirmă procurorii.

Un oficial din cadrul clubului ASA Târgu Mureş a declarat, sub protecţia anonimatului, că întreg scandalul este unul "artificial" şi consideră că autorităţile au dat dovadă de exces de zel în acest dosar.

"Este o mare prostie. A fost o şedinţă de Consiliu Local, în care trebuia să se voteze bugetul pentru aceste echipe, dar ea s-a amânat cu vreo 10-15 zile. Între timp a trecut data de 25, în care trebuiau plătite impozitele şi taxele, care erau deja eşalonate. Cum nu s-a aprobat bugetul nu au fost nici bani să se plătească şi în momentul următoarei şedinţe era deja depăşită data de plată. Şi asta e "marea evaziune" care s-a făcut. Aşa e făcută legislaţia română. Sunt nişte persoane care fac exces de zel şi aşa punem capăt sportului în România. Nu se poate aşa ceva! Nu a furat nimeni niciun ban, nu ne-am ascuns de nimeni şi nu a vrut nimeni să facă vreo ilegalitate. Şedinţele de Consiliu Local sunt publice, ele apar pe site-ul Primăriei. Se poate verifica cum au stat lucrurile", a explicat o sursă din cadrul clubului, pentru Prosport.ro.

Viceprimarul din Târgu Mureş, Claudiu Maior, spune că dosarul a fost deschis în urmă cu aproximativ şase luni şi aşteaptă ca justiţia să-şi urmeze cursul firesc.

Acesta a precizat că formaţia de fotbal nu va fi afectată de anchetă. Maior, care este şi reprezentant al Primăriei în conducerea clubului, spune că audierea primarului de către procurori este ceva firesc, în condiţiile în care a fost deschisă o anchetă.

"Legea trebuie să-şi facă treaba. Dosarul a fost deschis acum jumătate de an şi normal că trebuie audiaţi cu toţii, inclusiv domnul primar sau eu. Nu are cum să afecteze clubul. Lucrurile sunt clare şi clubul îşi va face treaba, la fel cum şi cei care fac ancheta trebuie să-şi facă treaba", a declarat pentru Prosport.ro, Claudiu Maior, viceprimar Târgu Mureş şi reprezentant în conducerea ASA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fondurile Prima Casă au fost distribuite băncilor după noi reguli. Vezi cum se dau banii anul acesta

astăzi, 16:22
184

Plafonul de garanţii aprobat luna trecută de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest an este cu 20% mai mic faţă de cel din 2017.La finalul anului trecut, Ministerul Finanţelor Publice a ...

Botoşăneni ajunşi la spital după accidente în gospodărie

astăzi, 15:12
218

Este cazul unui italian stabilit în Botoşani şi care s-a tăiat la un deget de la mâna dreaptă după ce a utilizat defectuos un flex.Bărbatul, de 69 de ani, a suferit o plagă la d...

Start de an în forţă pentru antreprenorii botoşăneni. Numărul firmelor nou înfiinţate s-a dublat

astăzi, 14:07
117

Astfel, în luna ianuarie 2018 s-au înregistrat 136 de operatori economici, în condiţiile în care în aceeaşi lună a anului trecut au fost înregistraţi 62. C...