Probleme pentru ASA! Primarul din Tîrgu Mureş este urmărit penal de DNA pentru finanţarea echipei de fotbal

Probleme pentru ASA! Primarul din Tîrgu Mureş este urmărit penal de DNA pentru finanţarea echipei de fotbal
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis începerea urmăririi penale faţă de primarul din Tîrgu Mureş, Dorin Florea, şi Kiss Imola, director economic al primariei, sub acuzaţia de abuz în serviciu.

Florea a fost audiat astăzi şi este acuzat că a alocat bani publici către echipa de fotbal ASA Tg. Mureş şi a creat un prejudiciu de 4 milioane de lei, potrivit hotnews.ro.

"Dorin Florea şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu prin încălcarea prevederilor care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local catre Asociaţia Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureş, întrucît aceasta avea obligaţii de plată neonorate privind impozitele şi taxele către stat, precum şi contribuţiile către asigurările sociale de stat ", afirmă procurorii.

Un oficial din cadrul clubului ASA Târgu Mureş a declarat, sub protecţia anonimatului, că întreg scandalul este unul "artificial" şi consideră că autorităţile au dat dovadă de exces de zel în acest dosar.

"Este o mare prostie. A fost o şedinţă de Consiliu Local, în care trebuia să se voteze bugetul pentru aceste echipe, dar ea s-a amânat cu vreo 10-15 zile. Între timp a trecut data de 25, în care trebuiau plătite impozitele şi taxele, care erau deja eşalonate. Cum nu s-a aprobat bugetul nu au fost nici bani să se plătească şi în momentul următoarei şedinţe era deja depăşită data de plată. Şi asta e "marea evaziune" care s-a făcut. Aşa e făcută legislaţia română. Sunt nişte persoane care fac exces de zel şi aşa punem capăt sportului în România. Nu se poate aşa ceva! Nu a furat nimeni niciun ban, nu ne-am ascuns de nimeni şi nu a vrut nimeni să facă vreo ilegalitate. Şedinţele de Consiliu Local sunt publice, ele apar pe site-ul Primăriei. Se poate verifica cum au stat lucrurile", a explicat o sursă din cadrul clubului, pentru Prosport.ro.

Viceprimarul din Târgu Mureş, Claudiu Maior, spune că dosarul a fost deschis în urmă cu aproximativ şase luni şi aşteaptă ca justiţia să-şi urmeze cursul firesc.

Acesta a precizat că formaţia de fotbal nu va fi afectată de anchetă. Maior, care este şi reprezentant al Primăriei în conducerea clubului, spune că audierea primarului de către procurori este ceva firesc, în condiţiile în care a fost deschisă o anchetă.

"Legea trebuie să-şi facă treaba. Dosarul a fost deschis acum jumătate de an şi normal că trebuie audiaţi cu toţii, inclusiv domnul primar sau eu. Nu are cum să afecteze clubul. Lucrurile sunt clare şi clubul îşi va face treaba, la fel cum şi cei care fac ancheta trebuie să-şi facă treaba", a declarat pentru Prosport.ro, Claudiu Maior, viceprimar Târgu Mureş şi reprezentant în conducerea ASA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
26

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
28

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
127

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...