Problema cu care se confrunta FC Botosani si echipele de juniori: "Din pacate suferim la acest capitol si fac un apel la domnul primar"

Problema cu care se confrunta FC Botosani si echipele de juniori: "Din pacate suferim la acest capitol si fac un apel la domnul primar"
FC Botosani se claseaza pe locul 7 in Liga 1, dar echipele de copii si juniori din Botosani se confrunta cu o problema foarte mare: LIPSA UNUI TEREN SINTETIC!

Atunci cand vremea este nefavorabila, jucatorii pregatiti de Leo Grozavu nu au unde sa se antreneze si iau la pas terenurile din judet, unele dintre ele nefiind recomandate pentru o echipa de prima liga.

Daca vorbim despre echipele de juniori din Botosani, pustii acestia joaca pe teren mare doar in ziua meciului, in rest, zi de zi se antreneaza pe terenuri sintetice de mici dimensiuni, unde antrenorii nu pot exersa anumite scheme, iar micii fotbalisti nu pot evolua.

Botosaniul este singurul oras, dintre cele prezente in Liga 1, care nu are un teren sintetic de dimensiuni mari si din aceasta cauza Steaua Bucuresti a refuzat sa stea 5 zile in orasul moldav, preferand sa se antreneze la Bucuresti si sa vina cu o zi inaintea partidei cu botosanenii.

Presedintele FC Botosani, Cornel Sfaiter, a facut un apel catre Consiliul Local si catre primarul Ovidiu Portariuc, sa se construiasca un astfel de teren sintetic in oras.

"Variantele pentru vremea rea le stiti. Ne antrenam la Sala Polivalenta, in parc, la Cucorani, Ipotesti, am ajuns pe toate terenurile judetului, insa sunt terenuri reduse si nu asa cum ne-ar trebui noua in Liga 1. Din pacate, suferim la acest capitol, chiar daca arena arata bine, s-au facut investitii cu sprijinul Consiliului Local si fac un apel ca ne trebuie urgent un teren de antrenament sintetic la dimensiuni mari. Suntem singura echipa din Liga 1 care nu are un teren sintetic si fac un apel la domnul primar, la consilierii locali sa ne sustina, pentru ca este imaginea intregului judet. Steaua putea sta cinci zile la Botosani daca aveam un astfel de teren, dar din pacate a stat doar doua zile. Suntem dispusi sa venim si noi cu o parte din bani", a declarat Cornel Sfaiter, presedintele FC Botosani.

Daca atunci cand vremea este buna echipa FC Botosani se poate antrena la Mecanex, la Victoria sau la Roma, echipele de fotbal de la LPS Botosani (n.red., care joaca in campionatul national sub numele de FC Botosani) si CSS Botosani se antreneaza pe dealuri sau pe terenuri sintetice de mici dimensiuni si ajung la final de saptamana, intr-un meci oficial, pe terenuri mari, unde cu greu le pot face fata adversarilor.

In plus, echipa de juniori a celor de la FC Botosani joaca la Bucecea, pe un teren foarte denivelat al echipei de Liga a IV-a, AS Bucecea.

"Vin cu rugamintea asta pentru catre domnul primar si catre consilierii locali, pentru ca daca am aveam un teren sintetic am rezolva si problema copiilor si juniorilor, care vor putea sa se antreneze si sa joace pe un astfel de teren si astfel ar fi multumiti toti parintii, toti profesorii. Daca 30 de ani la rand am vorbit despre Ion Bordeanu, Marian Crudu, Vasile Epure, Mihai Luca, eu va spun cu sinceritate ca in urmatorii 50 de ani vom discuta numai de Acsinte, Patache si Mihai Bordeianu, ca jucatori localnici, pentru ca este foarte greu sa produci jucatori botosaneni pentru ca nu avem conditii de pregatire. Ar fi pacat. Daca vom reusi sa facem un teren sintetic, noi FC Botosani, ne vom ocupa de celelalte probleme pentru ca juniorii sa poata faca performanta", a mai spus Cornel Sfaiter.

Costurile construirii unui teren sintetic performant se ridica la 200.000 de euro.
 
* Articol: Ionuț Tăbultoc
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Desfășurare de forțe într-un complex comercial din Botoșani: Exerciţiu în caz de urgenţă, a fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție! FOTO, VIDEO

Marţi, 19 Martie 2019
318

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a desfășurat în marți seara, între orele 20.00 – 22.30, un exerciţiu de coopera...

Gala Excelenței în Asistența Socială 2019: Botoșănence premiate pe scena Ateneului Român! FOTO

Marţi, 19 Martie 2019
336

Asistenții sociali cu rezultate deosebite în 2018, dar și personalitățile care au promovat profesia de asistent social au primit trofee în cadrul Galei Naţionale a...

Meteo: Scad temperaturile și plouă aproape în toată țara

Marţi, 19 Martie 2019
106

Meteorologii anunta o scadere a temperaturilor pentru urmatoarele doua zile si averse in mare parte a tarii. Pentru miercuri se anunta o racire accentuata a vremii. Meteorologii informeaza ca mer...