Pro Volei Botosani, buget de 5 miliarde pentru un an de zile!

Clubul Sportiv Botoşani a preluat pentru un an de zile Pro Volei Botoşani, cu un buget de cinci miliarde lei vechi pentru sportivele din lot.

Potrivit directorului Clubului Sportiv Botosani, Marian Sergiu, s-a încheiat un protocol între CS Botoşani şi Pro Volei Botoşani, asociatie patronata de deputatul Catalin Buhaianu, protocol care presupune că pe o perioadă de un an de zile echipa Pro Volei va fi absorbită de club, jucătoarele fiind legitimate de CS Botoşani, ele jucand pentru CS Pro Volei Botoşani.

"A fost un protocol care la venirea mea a fost semnat, după alte negocieri, pentru că CS este bugetat cu bani publici de la Ministerul Tineretului şi Sportului. CS avea înfiinţată secţia de volei. Neavând echipa, s-a făcut o solicitare către MTS de patru miliarde de lei pentru înfiinţarea acestei secţii, iar scriptic a fost înfiinţată, dar neavând antrenor şi echipă, s-a venit cu ideea de a face un contract de colaborare preluând echipa Pro Volei. Dacă citim legea, vedem că, in fapt, cluburile sportive pot face asociaţii sau parteneriate cu cluburi private", a declarat Marian Sergiu, directorul CS Botoşani.

Bugetul alocat sportivelor de la CS Pro Volei Botoşani a ajuns la suma de cinci miliarde lei, in condiţiile în care 1,5 miliarde lei vechi sunt alocate de CS, pentru masa, cazare, echipament etc, iar 3,5 miliarde lei vechi sunt asigurate de Pro-Volei, bani ce provin de la Consiliul Local, Consiliul Judetean şi alte sponsorizări.

"Tot protocolul a trecut prin adresă la MTS şi prin avizul Federaţiei de Volei. Este vorba despre 150.000 de lei alocaţi CS, care sunt pentru susţinerea lotului de sportive. Această echipă este a clubului si va fi monitorizată pe intreaga perioadă cât este colaborarea. Pro Volei s-a angajat să vină cu 350.000 de lei din sponsorizări şi de la CL şi CJ. Atunci protocolul era încheiat pe perioadă nedeterminată, ori pentru CS Botoşani acest lucru solicită foarte mulţi bani", a incheiat directorul CS Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șofer de România: Te-ai întâlnit cu așa ceva în trafic? VIDEO

astăzi, 10:55
84

Șoferul unui Volkswagen Passat a ajuns în centrul atenției pentru modul în care conducea nebunește pe o șosea. Bărbatul făcea dreapta, făcea stânga, de pe o bandă pe alta, pu...

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii

astăzi, 09:37
222

Meteorologii anunță că ploile se vor extinde pe tot teritoriul țării de miercuri, însă temperaturile rămân cele normale pentru această perioadă. Vremea va fi capricioasă pâ...

"Învățământul merge pe drum paralel, prea mulți absolvenți de studii superioare ajung vânzători în hypermarket"

astăzi, 09:08
180

Deși are disponibilitatea de a fi folosită ca "poligon de încercare" pentru cei care vor cei care vor să învețe, una dintre cele mai importante companii din piața mater...