Principalul Costel Enache s-a despărțit de FC Botoșani

FC Botoșani s-a despărțit vineri dimineață de antrenorul principal Costel Enache după un an jumătate de colaborare. În cadrul unei conferințe de presă Costel Enache și Valeriu Iftime, finanțatorul roș-alb-albaștrilor, s-au despărțit amiabil luând decizia de a rezilia contractul care expira în vară.

Principalul Costel Enache s-a despărțit de FC Botoșani

Valeriu Iftime, finanţatorul principal al FC Botoşani, a susţinut că a convenit cu Costel Enache să oprească colaborarea, deoarece echipa este prioritară și se speră ca prin schimbarea antrenorului să se creeze un "lucru pozitiv".

"Costel este un prieten pentru mine și nu aș vrea să fac pronosticuri viitoare, antrenorii care au lucrat la Botoșani au revenit la Botoșani. Costel este un antrenor care a avut rezultate la noi dar astăzi am decis să încheiem colaborarea. Costel nu pleca niciodata dacă rezultatele erau așa cum vrea publicul. Pentru mine fotbalul nu este un business, nu fac fotbal să câștig bani și nici imagine. Fotbalul este pentru spectatori iar dacă ei sunt nemulțumiți, degeaba jucăm fotbal. Nu am știut nici o secundă dacă Costel are sau nu o ofertă. E treaba lui unde pleacă", a declarat Valeriu Iftime.

De partea cealaltă, Costel Enache nu a confirmat deocamdată colaborarea cu Astra Giurgiu.

"Lucrurile despre Astra Giurgiu sunt doar la nivel de zvon sau de perspectivă pentru că în acest moment încă mai am contract cu FC Botoșani și cred că e normal să-l respect până în momenitul în care ne dăm mâna și semnăm un document. Nu mi-aș fi permis să închei un alt contract până nu reziliem. Încă din vară au fost discuții în mai multe direcții. Lucrurile au luat o amploare recent în urma jocului puțin confuz și a rezultatelor oarecum fluctuante din campionat. Ăsta a fost primul meu semn de întrebare personal, am încercat să caut întotdeuna soluții dar mai important decât persoana rămâne grupul, echipa și clubul. Eu sunt printre ultimii veniți în familia asta mare și frumoasă, m-am atașat de foarte mulți botoșăneni și de club, mă simt responsabil și nu m-am pus pe mine înainte sub nici o formă. Sunt multe puncte pe care acum le regret dar vreau să vă asigur că am făcut maxim din ceea ce am putut", a declarat Costel Enache.

Pe pagina de Facebook, fostul antrenor al FC Botoşani a prezentat o statistică "seacă".

"Le mulţumesc pe această cale tuturor celor care ne-au susţinut, dar şi celor care ne-au criticat constructiv. Las în urmă un grup de sportivi de mare calitate şi sunt mândru de acest lucru. În statistică, cifrele seci vor rămâne următoarele:
Sezonul 17/18: 40-16-11-13 golaveraj 40-35, cel mai bun sezon din istoria echipei in Liga 1 + calificarea in semifinalele Cupei.
Sezonul 18/19: 15- 3 -7- 5 golaveraj 19-23
Total: 55-19-18-18 golaveraj 59-58"
.

Sursa: FC Botoşani şi Facebook Costel Enache

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
92

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1259

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
444

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...