Primul roman din baseball-ul american saluta infiintarea echipei de seniori de la Botosani: "Ma bucur nespus de mult"

Primul roman din baseball-ul american saluta infiintarea echipei de seniori de la Botosani: "Ma bucur nespus de mult"
A fost poreclit "Romanian Sensation" de catre jurnalistii de la postul america de televiziune NBC si arunca mingea cu 148 km/h.

Botosaneanul Mihai Burlea, primul roman care a jucat in campionatul american de baseball, saluta initiativa Clubului Sportiv Ishido Botosani de a infiinta o echipa de baseball la Botosani.

Mihai Burlea a plecat din Botosani cu un singur cuvant in minte: America. A invatat sa arunce departe mingea de baseball, s-a perfectionat la Dinamo si n-a incetat sa viseze ca va deveni primul pitcher roman din Major League Baseball (MLB). Parintii sai lucrau la Eletrocontact Botosani, banii erau putini, asa ca Mihai s-a calit muncind pe un santier de constructii pentru a-si intretine familia. Si a continuat sa arunce mingea cu forta, cu furie. Si sa viseze.

In 2005, era primul jucator din tara lui Dracula care primea o bursa universitara pentru a juca baseball peste Ocean. Vrem sa fim ca americanii, dar jucam doar fotbal, spunea in anul 2007 sportivul botosanean.

Acum evolueaza in campionatul italian la echipa Collecchio, din Parma. Contactat de Stiri.Botosani.ro, Mihai Burlea s-a declarat bucuros ca s-a jucat primul meci de baseball - seniori la Botosani, dupa o pauza de 10 ani.

"Eu cred ca acesta este un nou inceput pentru baseball-ul botoșănean, chiar românesc. Implicarea primăriei in mod direct este foarte importantă nu doar in baseball. In ultimii ani au lipsit acest tip de ajutor, si chiar publicitate. Ma bucur nespus de mult ca tinerii botoșăneni duc mai departe tradiția acestui joc. Regretatul domn Asoltanei privește acest lucru cu zâmbetul pe buze de sus!", a declarat Mihai Burlea pentru Stiri.Botosani.ro.

Sportivul nostru a tinut sa le transmita si un mesaj de incurajare botosanenilor, pe unii dintre ei cunoscandu-i in Italia, atunci cand i-a chemat la un turneu: "Felicitări echipei botoșănene si succes in continuare. Chiar daca nu reușiți sa terminați primii in clasament la sfârșitul campionatului, voi sunteti campionii acestui joc, acestui sport si tradiții! Felicitări".

Citeste si: Dupa o pauza de 10 ani s-a jucat primul meci de baseball la Botosani! Portariuc a dat lovitura de start! FOTO, VIDEO

 

Spune-ne opinia ta