Primul bilet pentru Rio! Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2016!

Primul bilet pentru Rio! Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2016!

   Alin Alexuc (dreapta)

Botoşăneanul Alin Alexuc s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la cea mai importantă competiţie sportivă a lumii, Jocurile Olimpice. 

Dupa ce a participat la Jocurile Olimpice din Londra, unde a fost eliminat din primul tur, botosaneanul este primul luptător de greco-romane din România care a reuşit performanţa de a-si asigura biletul pentru Rio 2016.

Alin Alexuc s-a clasat pe locul cinci la Campionatele Mondiale care se desfăşoară în această perioadă la Las Vegas, asigurandu-si practic participarea la Jocurile Olimpice de anul viitor. În meciul pentru medalia de bronz la categoria 98 de kilograme, botoşăneanul a cedat în faţa ucraineanului Dimitriy Timchenko.

Alexuc a trecut pe rînd de Luillys Pérez (Venezuela), Hardeep Singh (India),  Xiao Di (China), fiind apoi învins în semifinale de armeanul Artur Aleksanyan.

"Mi-am îndeplinit obiectivul doar pe jumătate. Am obţinut calificarea pentru JO de la Rio, dar din păcate nu mă intorc acasă cu o medalie de la CM din Las Vegas. Mulţumesc celor doi antrenori care m-au ajutat să ajung pînă aici, Petre Cărare şi Mircea Constantin, dar şi Federaţiei Române de Lupte pentru susţinere! La Rio promit că voi urca pe podium", a scris pe pagina sa de Facebook, Alin Alexuc. 

Luptătorul botoşănean a câştigat titlu de campion naţional la seniori, dar şi trei medalii la turnee internaţionale foarte puternice care au avut loc în Turcia, Ungaria şi Bulgaria.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Actorii botoșăneni care au călcat pe covorul roșu de la Cannes revin în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:55
68

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani, împreună cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Botoșani, invită publicul pe 24 martie, la ora 12.30, în Sala “Eminescu&rd...

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
119

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
1155

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....