Premieră în atletismul românesc: Un botoșănean, singurul român care va alerga între Los Angeles și Las Vegas, 550 de kilometri!

"Povestea mea a început în fața blocului. Acolo mi-am petrecut o bună parte din copilărie. Înconjurat de prieteni, alergam de dimineața până seara", mărturisește sportivul. 

Premieră în atletismul românesc: Un botoșănean, singurul român care va alerga între Los Angeles și Las Vegas, 550 de kilometri!

 Alexandru Corneschi  Foto: gsp.ro

Născut în Botoșani, Alexandru Corneschi e maratonist, are 27 de ani și visează să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El va alerga, în luna martie, între Los Angeles și Las Vegas.

Aleargă în fiecare zi indiferent de vremea de afară și asta pentru că sportul reprezintă totul pentru el. "Îmi doresc să ajung la Tokyo! Asta ar însemna să îndeplinesc baremul pentru proba de maraton. O să fie mult mai greu decât la Rio, sunt sigur, dar nu-mi rămâne decât să muncesc din greu și să fac o cursă bună pentru îndeplinirea baremului. La Rio în 2016, baremul a fost de două ore și 16 minute", spune Alexandru pentru gsp.ro.

În martie, Alex va mai bifa premiera! "În această perioadă mă pregătesc pentru The Speed Project, care va avea loc la finalul lunii martie, în SUA. Voi face parte din echipa Adidas Runners de 6 alergători care va parcurge, în total, 550 de kilometri, iar traseul este din Los Angeles până în Las Vegas. Eu sunt singurul român care participă și mă bucur de această oportunitate alături de alți cinci colegi din alte țări. Sunt foarte entuziasmat și aștept cu nerăbdare atât întâlnirea de la Berlin, din februarie, unde am să îi cunosc pe colegii mei, cât și plecarea mea din martie în America, tot prima dată pentru mine", dezvăluie Alexandru, potrivit sursei citate.

"Povestea mea a început în fața blocului. Acolo mi-am petrecut o bună parte din copilărie. Înconjurat de prieteni, alergam de dimineața până seara", mărturisește sportivul. 

Alexandru Corneschi s-a născut pe 17 iulie 1991, în Botoşani, şi practică atletismul de 10 ani. A fost elev la Liceul Sportiv Botoşani, antrenat de prof. Daniela Iolanda Vieru, apoi a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii "Valahia" din Târgovişte, precum și Master (Performanţă sportivă) la Universitatea Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
53

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
491

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
58

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...