Prea mult RESPECT pentru Steaua! FC Botosani bifeaza a opta infrangere impotriva vicecampioanei! FOTO
SPORT

Prea mult RESPECT pentru Steaua! FC Botosani bifeaza a opta infrangere impotriva vicecampioanei! FOTO
FC Botosani a fost eliminata din Cupa Ligii de Steaua Bucuresti, dupa ce bucurestenii s-au impus cu scorul de 2-0, intr-o partida in care vicecampioana a trimis in teren jucatori transferati de cateva zile, dar si mai multe rezerve.

La finalul partidei, la conferinta de presa, Laurentiu Reghecampf, tehnicianul ros-albastrilor, spunea ca Steaua nu e respectata de FC Botosani si de asta va pierde mereu. Tin sa-l contrazic! Din contra, cred ca jucatorii echipei FC Botosani respecta mult prea mult pe Steaua si tocmai de asta vin si aceste infrangeri pe banda rulanta.

Inaintea partidei, in timp ce ma aflam la mijlocul terenului am surprins un tablou care, sa fiu sincer, m-a socat. Pe holul de la tribuna oficiala se vedea scris mare si colorat: "Respect Steaua Bucuresti! Welcome to Botosani", alaturi de data de 22.09.2013, atunci cand a avut loc primul duel cu stelistii in Liga 1, meci incheiat cu victoria ros-albastrilor, scor 2-1. Pe niciun stadion din tara nu am vazut un asemenea mesaj pentru adversari.



Deci, domnule Reghecampf, FC Botosani chiar respecta Steaua, ba chiar prea mult. Ca antrenor, Leo Grozavu nu putea sa se duca in fata jucatorilor si sa le spuna: "Baieti, intalnim Steaua, meciul deja e pierdut". Nu! Trebuia sa le spuna ca meciul poate fi castigat si asta nu este deloc o lipsa de respect. Si nici titlul din programul de meci nu e o lipsa de respect! Nu cred ca daca dumneavoastra inaintea partidei tur cu Machester City ati crezut in victorie a fost o lipsa de respect. 

Jucatorii de la FC Botosani sunt valorosi si au demonstrat asta in victorii precum cea cu Astra de pe teren propriu, 1-0, sau cu FC Vaslui, tot 1-0 pe teren propriu, victorii ce au surprins in Liga 1. Au invins CFR Cluj, Pandurii sau alte echipe care pe hartie au avut jucatori ce costau individual cat jumatate din echipa botosanenilor, insa in intalnirile cu Steaua cred ca este vorba despre un complex, despre un blocaj. Ocazii au fost, atat in meciurile din sezonul trecut, cat si in aceste doua meciuri din actualul sezon, insa jucatorii de la FC Botosani nu au avut concentrarea necesara pentru a marca, fiind parca speriati de numele Steaua, lucru confirmat si de Leo Grozavu.

"Cu siguranta este si frica, pentru ca eu nu-mi explic cum un jucator precum Golofca, in minutul 60 face crampe musculare. Asta nu e din lipsa de pregatire. Tensiunea si ce pregateste el la nivel mental il blocheaza. A cedat datorita tensiunii", spunea Grozavu la finalul meciului. 



Cand pierzi cu 2-0 pe teren propriu avand ca adversari pe Dennis Man, Antonio Jakoliš, Eduard Stăncioiu şi Wilfred Moke, fotbalisti transferati pe ultima suta de metri si care au jucat primul lor meci in tricoul Stelei, atunci putem vorbi de prea mult respect pentru numele de Steaua Bucuresti. 

Sunt sigur ca daca echipa de start a vicecampioanei evolua in tricoul unei alte formatii din Liga 1, ca sa nu dau nume, atunci FC Botosani ar fi castigat meciul. Cele 8 infrangeri suferite cu Steaua Bucuresti vor atarna greu pe umerii jucatorilor si la meciul retur din campionat. 

Sa speram ca FC Botosani va trece peste acest complex numit Steaua si nu va mai exista atata RESPECT pe teren sau la tribuna oficiala.

Pana atunci... urmeaza derby-ul Moldovei: CSMS Iasi - FC Botosani, duminica, in Liga 1.


















 

 

Spune-ne opinia ta