Povestea impresionanta a stelistului Raul Rusescu, eroul din turul cu Chelsea

Povestea impresionanta a stelistului Raul Rusescu, eroul din turul cu Chelsea
Raul Rusescu (24 de ani), atacantul stelist care a dat lovitura decisivă în meciul cu Chelsea, 1-0 în turul optimilor Ligii Europa, are o poveste de viaţă cutremurătoare. Vecinii din blocul în care "Pufulete" a copilărit la Ramnicu Vâlcea şi naşul său de cununie, Cristi Bora, descriu episoade răvăşitoare din cariera fotbalistului care se poate dovedi decisiv şi în returul de joi.
 
Blocul I de garsoniere de nefamilişti, cartierul Troianu, din Ramnicu Vâlcea. Puţini şi-l mai amintesc pe Rusescu, care, până să ajungă vedeta de azi a Stelei, a copilărit într-o zonă gri a oraşului din Zăvoi.
 
Vecinii îşi amintesc că părinţii au tras din răsputeri pentru ca "Pufulete" să-şi îndeplinească visul de a ajunge mare fotbalist. "Părinţii lui au dus-o greu. Dar s-au chinuit să-i cumpere echipament şi toate cele. Uneori nu aveau bani nici de mâncare, îi ajutam noi cum puteam", povesteşte Rodica Lungu.
 
A căzut din autobuz şi şi-a rupt piciorul

 
Lucia Colţoi, prietenă cu Miuţa, bunica lui Raul, îşi aminteşte că, până au reuşit să cumpere un apartament mai mare, părinţii Liliana şi Aurel au stat în garsoniera bunicilor: "Stăteau şase persoane într-o garsonieră de 20 mp. Bunicii, părinţii, el şi fratele lui mai mic, Radu. Trăiau modest, dar curat!".

"Ruse" a debutat în fotbal în 1997, la FC Teleşpan
 
Iniţial, nu a putut să se prezinte la selecţie, şcoala percepea o taxă de 100.000 de lei vechi, iar Raul nu avea banii! Cristi Bora l-a salvat: a fost primul antrenor care i-a îndrumat paşii şi i-a stat alături zece ani. În anii copilăriei, a suferit două accidente grave.
 
"Era în clasa a VI-a când a alunecat, la şcoală, pe gheaţă şi şi-a fracturat tibia şi peroneul. Al doilea accident l-a avut într-a VIII-a. Venea la antrenament, a urcat întrun autobuz, iar uşile i-au prins piciorul. S-a smuls, a căzut şi şi-a sfârtecat coapsa", îşi aminteşte Bora. Recuperarea a fost grea şi de durată, însă nici o clipă Raul nu s-a gândit să renunţe la fotbal.
 
Soţia Roxana îşi doreşte o fetiţă
 
Raul e căsătorit din vara lui 2011 cu o fostă colegă de şcoală, Roxana. Cei doi s-au cunoscut pe holurile Licelului Tehnic Ferdinand din RamnicuVâlcea. Roxana îl însoţeşte la toate meciurile, iar Raul îi dedică toate victoriile.
 
Părinţii, la muncă în Italia
 
Liliana Rusescu, mama lui Raul, e plecată din 2003 la muncă în Italia, unde lucrează ca asistentă medicală într-un spital. Deşi a cochetat în tinereţe cu fotbalul, Aurel, tatăl lui "Ruse", a optat pentru munca de chimist în laboratoarele Combinatului Oltchim Ramnicu Vâlcea. În şomaj tehnic, şi capul familiei a plecat în Peninsulă. Raul are un frate mai mic, Radu, 21 de ani, tot fotbalist (Ghecon Lăpuşata, Măciuca, Dacia Călimăneşti).

Libertatea.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent înecat în Iazul Polonic!

Duminică, 22 Iulie 2018
2018

S-a întâmplat duminică după-amiază în Dorohoi, după ce un grup de prieteni s-au dus la scăldat în iazul din marginea municipiului. Tânărul de 17 ani ar fi intrat &i...

Jim Fergus - "O mie de femei albe"

Duminică, 22 Iulie 2018
200

Recenziile favorabile, ideea că povestea are la bază un moment mai puţin cunoscut şi mai puţin mediatizat din istoria Statelor Unite şi afirmaţia lui Gérard Depardieu, aflată pe coperta...

Avertizare meteo de furtună!

Duminică, 22 Iulie 2018
972

Astfel, până la ora 21:15, în comunele Vlădeni, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Dersca, Mihăileni, Leorda, Cândești, Brăești, Văculești, Lozna precum şi în or...