Pițurcă nu-și reproșează nimic: "O echipă competitivă are nevoie de material uman. Grecia a fost mai bună!"

Pițurcă nu-și reproșează nimic: "O echipă competitivă are nevoie de material uman. Grecia a fost mai bună!"
Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, marţi, după meciul cu Grecia, scor 1-1, că naţionala elenă a fost mai bună în ambele manşe ale barajului şi că s-a calificat la Cupa Mondială echipa mai bună, deşi a înscris un gol din ofsaid şi tricolorilor li s-a refuzat un penalti.

"Din păcate pentru noi Grecia a fost mai bună în ambele jocuri. Chiar dacă azi s-a terminat nedecis şi noi am dominat, calificarea am pierdut-o la Atena. Era foarte greu de surmontat acel 3-1, dar nu imposibil. Trebuie să îi felicităm pe greci, au fost mai buni. E o muncă de doi ani şi jumătate, o echipă aproape nouă, a fost o axperienţă pentru noi. Păcat că nu am reuşit calificarea, ar fi fost o performanţă formidabilă. S-a autodepăşit România pe toate planurile în preliminarii, am reuşit rezultate bune contra unor adversari puternici, însă până la a forma o echipă competitivă de un anumit nivel avem nevoie în primul rând de materie umană. Adversarul a fost extrem de valoros. Dacă nu am fi primit acel gol cred că altfel s-ar fi desfăşurat partida. Da, s-a calificat echipa care trebuia, chiar dacă ne-a dat un gol din ofsaid, chiar dacă ni s-a refuzat un penalty, asta este situaţia.", a declarat selecționerul, potrivit DigiSport.ro.

Acesta a vorbit și despre elevii săi: "Mi-au plăcut toți jucătorii. Au luptat. Tot meciul au luptat pe viață și pe moarte. Nu am ce să zic de public, dacă ei au venit pe stadion să ceară demisia cuiva. Asta e viața noastră în fotbal. Noi eram fericiți dacă am fi câștigat, așa, sunt fericiți grecii. Am făcut lucruri extraordinare în ultimii doi ani de zile. I-am felicitat pentru că au făcut tot ce a depins de ei."

El a precizat că speră ca în preliminariile viitoare, pentru Campionatul European, România să obţină calificarea. "Sunt foarte amărât, supărat în acest moment", a adăugat selecţionerul.

Reprezentativa de fotbal a României a ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, după ce a încheiat la egalitate, marţi seară, pe Arena Naţională, scor 1-1, cu selecţionata similară a Greciei, în manşa retur a barajului de accedere la turneul din 2014.

În tur, tricolorii au pierdut, in Grecia, cu scorul de 1-3.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
94

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
594

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
207

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...