PERLA care s-a reîntors la FC Botoșani, alături de Leo Grozavu: "Principalul merit el îl are"
SPORT

PERLA care s-a reîntors la FC Botoșani, alături de Leo Grozavu: "Principalul merit el îl are"

 Leo Grozavu si Ovidiu Chiribici  

Intoarcerea antrenorului Leo Grozavu la FC Botosani a starnit multe polemici. 

Unii suporteri s-au aratat increzatori si bucurosi de faptul ca s-a intors tehnicianul care a dus clubul pentru prima data in istorie in Europa, in timp ce altii au criticat dur alegerea facuta de conducerea clubului.

Ce nu stiu multi suporteri este faptul ca, odata cu revenirea lui, Leo Grozavu s-a intors cu omul care a contribuit poate cel mai mult la rezultatele obtinute de botosaneni in sezonul trecut, "perla" Ovidiu Chiribici, unul dintre cei mai buni preparatori fizici din Liga 1. 

Fotbalul a evoluat atat de mult, incat in ziua de astazi nu doar antrenorul este important, ci si oamenii din staff-ul sau, in special preparatorul fizic si staff-ul medical, cei care tin mereu legatura cu antrenorul despre starea fizica a fiecarui jucator. 



Atat timp cat Ovidiu Chiribici a fost pe banca botosanenilor nu au existat accidentari musculare ale jucatorilor. In schimb, imediat dupa plecarea lui Leo Grozavu de la Botosani au inceput problemele din punct de vedere fizic. 

Fotbalistii Botosaniului erau la capacitate maxima doar o repriza, iar Gabriel Vasvari, cel care nu se accidenteaza usor, a parasit terenul in meciul cu Chiajna, din cauza unor probleme musculare. La fel s-a intamplat si cu bulgarul Radoslav Dimitrov, care a facut o intindere musculara la meciul de la Voluntari si a ratat partidele cu Chiajna, Craiova si Timisoara.

"Echipa trebuie pregătită din punct de vedere tehnic, tactic și fizic, iar antrenorul, chiar dacă are, de obicei, doi secunzi, n-are cum să le facă pe toate. Preparatorul fizic e un colaborator al antrenorului, care se ocupă de partea fizică", spunea fostul preparator fizic al Stelei, Ferdinando Hippoliti.

La Botosani, Leo Grozavu mereu se consulta pe banca cu Ovidiu Chiribici, iar revenirea sa a fost primita cu bucurie de jucatori.

"Ovidiu este principalul responsabil de pregătire. Lucrez de câţiva ani cu el şi îl cunosc foarte bine. La echipele la care am activat, nu am avut nicio problemă medicală care ţine de partea musculară. În plus, nu am avut nici altfel de accidentări. Când eşti bine pregătit, doar ghinionul poate face să te loveşti. Dacă îl vezi pe adversar că vine, te mai fereşti, poţi să contracarezi, poţi să fii primul la minge şi fără să te accidentezi. Principalul merit îl are Ovidiu, dar şi jucătorii pentru că se pregătesc foarte bine. Avem şi medicamentaţia care susţine efortul. Nu este suficientă doar alimentaţia. Folosim o medicamentaţie care ne ajută în procesul de refacere. Avem şi un nutriţionist cu care colaborăm. Ne-a ajutat foarte mult până acum. Este important să ştii să mănânci, cum să mănânci, când să mănânci", spunea Leo Grozavu anul trecut.

 

Spune-ne opinia ta