Performanţă maximă

Performanţă maximă

Clubul Sportiv Botoşani a reuşit să cucerească patru medalii la Campionatul Naţional de box feminin, Larisa Roşu şi Doiniţa Torodoc devenind campioane naţionale. În ceea ce o priveşte pe Larisa Roşu, aceasta şi-a rec

Componentele secţiei de box a Clubului Sportiv Botoşani au avut o comportare peste aşteptări la Campionatul Naţional ce s-a desfăşurat în perioada 14-19 aprilie la Câmpulung Muscel, cucerind numai puţin de patru medalii din care două de aur. Competiţia s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă, seniori, tineret şi juniori, CS Botoşani având reprezentare la toate categoriile. Antrenorul Victor Apetrei a avut la dispoziţie patru sportive, toate fiind medaliate la cea mai importantă competiţie de pe plan naţional. 

Larisa Roşu şi-a păstrat titlul

Toate speranţele conducerii CS Botoşani şi a antrenorului Victor Apetrei se legau de evoluţia sportivei Larisa Roşu, care în ultimii trei ani au dominat competiţiile de pe plan naţional la categoria ei de greutate. Sportiva botoşăneană a confirmat aşteptările şi s-a impus încă o dată devenit pentru a patra oară consecutiv campioană naţională a României. `Larisa Roşu şi-a confirmat valoarea ieşind pentru a patra oară consecutiv campioană naţională. Este o sportivă de bază pentru noi şi mă aştept ca în acest an să urce pe podium la Campionatul Mondială ce va avea loc în China`, a spus Victor Apetrei. În afara celor patru titluri de campioană naţională, Larisa Roşu mai are în palmares, patru Cupe ale României şi două titluri de vicecampioană naţională de juniori. Este componentă a lotului naţional din 2004 şi a participat de trei ori la Campionatul European de box, Suedia (2005), Polonia (2006) şi Franţa (2007), cea mai bună performanţă locul cinci. A câştigat mai multe turnee internaţionale în Italia, Turcia, Franţa şi Ungaria, unde a participat alături de lotul naţional al României.

Surpriză la junioare

Dacă la seniori, era aşteptată o evoluţie foarte bună a Larisei Roşu în schimb medalia de aur obţinută de Doiniţa Torodoc la juniori a fost o surpriză. Sportiva botoşăneană a avut o evoluţie foarte bună devenind în premieră campioană naţională a României. Elevă la Şcoala nr. 2 din municipiu, Doiniţa Torodoc a impresionat prin evoluţia ei la categoria 48 de kilograme unde s-a impus fără mari probleme. Tot la junioare, CS Botoşani a aruncat-o în luptă şi pe Petronela Cojocariu, elevă la Şc. nr. 10 care a cucerit medalia de broz, la prima ei participare la un campionat naţional.

Argint la tineret

Cea de a patra sportivă botoşăneană care a participat la Campionatul Naţional de box, a reuşit la rândul ei să urce pe podium. La categoria tineret, Maria Magdalena Ciupercă (+81 kilograme), elevă la Grup Şcolar Industrie Uşoară Botoşani a avut o evoluţie foarte bună până în finală unde a pierdut, fiind nevoită să se mulţumească cu medalia de argint. Prestaţia sportivei botoşănene la această competiţie, a adus-o în vizorul lotului naţional al României având şanse de a participa la Campionatul European de tineret ce va avea loc în această toamnă la Bucureşti. Victor Apetrei, antrenorul secţiei de box a CS Botoşani s-a arătat extrem de mulţumit de prestaţia elevelor lui spunând că îşi doreşte pentru acest an şi o medalie pe plan internaţional. `Sunt foarte mulţumit de rezultatele obţinute şi aştept ca să confirmăm şi pe plan internaţional. Mă bucur că am mers la Campionatul Naţional cu patru sportive şi ne-am întors cu patru medalii. La această performanţă, în afară de staff-ul clubului, o contribuţie importantă au şi o serie de oameni de afaceri cum ar fi Neculae Şocarici, Cezar Halunga, Florin Bizbac, Ştefan Bătăiosu şi conducerile şcolilor la care învaţă aceste sportive`, a spus Victor Apetrei. (Răzvan Sauciuc)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acad. Ioan-Aurel Pop, despre reacția unui străin la vederea unei biserici pline în Cluj: "Ăștia-s oamenii locului care vin la slujbă? Atunci, nimic nu-i pierdut"

astăzi, 11:37
210

Că românii au o părere proastă despre ei înșiși este binecunoscut. Din păcate, românii au tendința de a se prezenta pe ei înșiși în tonuri mult mai închise decât realitatea și acest ...

Patru incendii în prima zi de Rusalii, în județul Botoșani. Pagube de 40.000 de lei!

astăzi, 10:32
214

În prima zi de Rusalii, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a patru incendii izbucnite în locuințele sau gospodăriile unor localnici din Tudora, St...

Razie a polițiștilor în București și 23 de județe, printre care și Botoșani: Pesticide confiscate și amenzi de peste 200.000 de lei!

astăzi, 10:25
155

Aproape o tonă și peste 5.000 de litri de produse de protecție a plantelor au fost indisponibilizate de polițiști, în urma unei acțiuni desfășurate în București și 23 de județe,...