PERFORMANTA! Botosaneanul Alexandru Corneschi, locul 3 la Wings For Life, dupa o cursa alaturi de 35.397 de oameni din intreaga lume - FOTO, VIDEO

PERFORMANTA! Botosaneanul Alexandru Corneschi, locul 3 la Wings For Life, dupa o cursa alaturi de 35.397 de oameni din intreaga lume - FOTO, VIDEO
Desfasurata sub indemnul Alearga pentru cei care nu pot!, cursa in care cine termina ultimul castiga, s-a desfasurat in acelasi timp pe sase continente si in 35 de tari, cu  35.397 de concurenti la start din 164 de tari.

Cursa are un format unic pentru ca nu exista o linie de finish clasic, nu se alearga o distanta prestabilita si nici un anumit timp. Linia de finish este una mobila, ea urmarindu-i pe alergători pe traseu, iar cei prinsi de Masina Oficiala de Finish, termina in acel moment intrecerea.

O alta caracteristica inedita a cursei este aceea ca sportivii, deși alearga la mii de kilometri distanța unii de alții, se întrec între ei în timp real, startul fiind dat în același timp.

In Romania startul s-a dat la ora 13:00, din Bucuresti, iar traseul se indrepta catre Autostrada Soarelui prin localitatea Drajna.

La aceasta cursa a fost prezent si botosaneanul Alexandru Corneschi, legitimat la Stiinta Bacau, si care a alergat pentru tatal sau, aflat intr-un scaun cu rotile. Alexandru si-a doborat propriul record de 42,195 de km si a alergat duminica, 55,58 de km, terminand cursa pe locul trei in Romania si pe locul 40 la nivel mondial.




(click dreapta si deschide imaginea intr-o alta fila pentru a putea vedea imaginea mai mare)

La finalul cursei, Alexandru Corneschi a postat un mesaj pe Facebook, in care isi cerea scuze de la cei care au pariat pe el. "Imi cer scuze celor care au pariat pe mine, dar astazi nu am putut mai mult de 55,67 km... locul 3 la la Wings for life ! ....3:52:40... 4:11/Km", a fost mesajul lui Alexandru.

Intrebat de Stiri.Botosani.ro daca a fost dezamagit de faptul ca nu a castigat cursa, Alex ne-a spus ca este foarte mandru de cat a alergat si de faptul ca si-a depasit recordul, insa s-a aratat dezamagit pentru ca de la kilometrul 20 si pana la kilometrul 55,58, atunci cand a fost ajuns de Masina Oficiala, nu a avut langa el un biciclist voluntar cu apa.



"Am fost putin dezamagit de faptul ca nu am avut un voluntar cu bicicleta care fie alaturi de mine cand am avut nevoie de o apa, de o banana sau de o portocala. Pana la kilometrul 20 am stat cu un grup de 5-6 baieti, alaturi de voluntari cu biciclete, dar am plecat in viteza pentru ca l-am vazut pe cel din fata ca avansa. Am zis sa plec din grup cu gandul sa-l prind. De la kilometrul 20 si pana cand am terminat, nu stiu daca a fost la o distanta de 200 de m vreo bicicleta. La primul sportiv au fost cinci biciclete si 3-4 masini pe langa el. Eu n-am avut.", a precizat Alexandru, care a adaugat ca atunci cand a ajuns la 40 de kilometri alergati, a fost un moment dificil cand ii era sete, dar a fost incurajat de verisorul sau.

"La kilometrul 40 a fost un moment critic pentru mine. Eram plin de nervi ca nu era nimeni langa mine si imi doream o gura de apa si l-am vazut pe verisorul meu cu o foaie pe care scria "HAI ALEX"  si m-a incarcat cu energie si am putut sa continui". a spus sportivul botosanean. 



La finalul cursei, primul lucru pe care l-a facut Alex a fost sa-si sune parintii, care au fost foarte fericiti de performanta baiatului lor.

"Am vorbit cu parintii mei si au incercat sa ma urmareasca toata cursa, dar nu prea m-au vazut. Imi punea mama ca m-au vazut doar in cateva secvente si spune ca tatalui meu ii tremura vocea si era foarte multumit", a declarat Alexandru Corneschi.



Cursa din Romania a fost castigata de Eugen Șorop, care a alergat 58,860 de km. 

La nivel mondial, pe prima pozitie s-a clasat etiopianul Lemawork Ketema, cu 78,58 de km alergati. Acesta a alergat insa in Austria, castigand si cursa din aceasta tara.

Pentru a vedea imagini video din toate cele 35 de tari - APASA AICI

(Ionuț Tăbultoc)
sursa foto: facebook.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
168

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
72

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
245

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...