Pentru bani și Europa! Astra și Botoșani au motivații concrete să arbitreze lupta pentru titlu

Pentru bani și Europa! Astra și Botoșani au motivații concrete să arbitreze lupta pentru titlu
Trupa lui Șumudică luptă pentru podium, dar poate pica pînă pe poziția a 5-a. Diferența de premii e de jumătate de milion de euro. Botosanenii au de apărat locul de Europa League și foarte mulți bani.

Astra-ASA Tîrgu Mureș. Steaua-Botoșani. Partidele ce vor răspunde care va fi campioana sezonului au două formații motivate în mod evident, liderul ASA și urmăritoarea Steaua. Dar partenerele din etapa viitoare nu sînt nici ele lipsite de interes. Ba chiar au motive suficiente să lupte pentru puncte.

500.000 DE EURO LA VICTORIE!

Echipa pe care o conduce Șumudică parcurge finalul de sezon între locurile al 3-lea și al 5-lea. Cu un succes împotriva ASA duminică, Astra s-ar apropia de podium. Diferența de cotă din drepturi TV e consistentă: poziția a 3-a aduce 3,3 milioane de euro, în vreme ce a 5-a clasată se alege cu doar 2,8 milioane! O jumătate de milion de euro pe care "sitarii din Giurgiu" și-o pot asigura cu două victorii în ultimele partide. Suma chiar e relevantă pentru nivelul campionatului nostru.

Cu 500.000 de euro, Astra ar putea plăti salariile anuale a doi fotbaliști peste media competiției. Așa cum sînt în acest moment Fatai și Budescu. Participarea în Europa League nu mai constituie o grijă pentru vicecampioana en titre, întrucît ea și-a asigurat deja prezența în competițiile continentale pentru al treilea sezon consecutiv.

ISTORIE ȘI O AVERE!

Botoșani are și mai multe motive să vină la București pentru puncte. În primul rînd, e ocazia debutului european pentru orașul din Moldova. O performanță remarcabilă pentru un club care a celebrat în 2013 prima promovare în Liga 1 de la înființare!

Dacă pierd la Steaua duminică, botoșănenii își periclitează locul european. Viitorul se apropie la două puncte cu un succes contra Brașovului și oamenii lui Hagi merg în Moldova în ultima rundă pentru un meci care poate fi o finală pentru ultima poziție de Europa League.

Datele financiare sînt și mai mari decît în cazul Astrei. Cu eșecuri contra Stelei și a formației lui Hagi, Botoșani poate ajunge de pe 6, pe cît se află acum, pînă pe 8 sau pe 9! O pierdere de pînă la 700.000 de euro! Clubul își joacă, practic, o treime din bugetul pentru campionatul viitor.

ASTRA A DEMONSTRAT CĂ POATE

Motive să joace serios au și Astra, și Botoșani, valoare mai mare are prima. O dovadă este că ASA nu a fost capabilă să învingă formația din Giurgiu nici în meciul tur, disputat la Tîrgu-Mureș. S-a terminat 0-0 în Ardeal, o remiză pe care Astra a primit-o ca pe un rezultat prost, întrucît în acel moment încă mai spera să recupereze distanța și să fie ea cea care să ducă bătălia cu Steaua pentru titlu.

Botoșani are un istoric dezastruos în fața Stelei. În tur a pierdut clar acasă, 0-2. Moldovenii n-au mișcat contra campioanei nici în stagiunea precedentă: 1-2 acasă și 0-4 la București.

sursa: gsp.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
48

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
442

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
247

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...