Paul Ionescu: «Imi doresc din suflet sa ma intalnesc cu Taher, Iancu sau Bucur in divizia A»

Noul actionar al FC Botosani, Paul Ionescu, nimeni altul decat nepotul lui Dumitru Dragomir, este decis ca, in acest an, echipa la care a cumparat actiuni sa promoveze in prima liga. Acesta sustine ca impreuna cu ceilalti actionari si cu Primaria municipiului va reusi cea mai mare performanta din istoria judetului. Paul Ionescu sustine ca priveste investitia in fotbal ca pe o afacere, dar in acelasi timp isi doreste ca din sezonul viitor sa se lupte cu prietenii sai Fatih Taher, Marian Iancu sau Costel Bucur.

De ce acum in fotbal?
Eu sunt de foarte multi ani in fotbal, dar acum am considerat eu ca este momentul potrivit sa investesc in clubul din Botosani.

Ati mai investit si la alte cluburi?
Nu. Am avut foarte multe oferte de la foarte multe cluburi, pe care le-am refuzat din anumite motive. La Botosani am gasit o foarte buna relatie, atat cu Primaria, cu domnul primar Catalin Flutur, cat si cu actualii patroni ai clubului si cu totii isi doresc sa faca performanta.

Cu ce echipe ati mai fost in discutii?
Cu echipa din Sf. Gheorghe, cu Intergaz Bucuresti si acum doua zile, m-au cautat cei de la Universitatea Cluj. Acum doua zile a venit la mine, patronul de la Universitatea Cluj si mi-a propus sa investesc la aceasta echipa, dar am refuzat pentru ca am inceput un proiect la Botosani. De asemenea, am o foarte buna relatie de amicitie cu domnul presedinte Taher de la Rapid, care si-a dorit sa vin langa el, dar, la fel, am refuzat, alegand Botosaniul.

Sponsorizari ati facut?
Sponsorizari am facut la mai multe echipe, inclusiv la lotul national al Romaniei. Mie mi-a placut foarte mult fotbalul. Am si jucat fotbal la Dinamo Bucuresti si aici ma apropii foarte mult de Cornel Sfaiter. Pana acum nu mi-am dorit sa bag bani in fotbal ca si actionar, dar la Botosani sunt convins ca vom face o treaba buna si s-a si vazut in ultimele doua meciuri. Cand am spus ca FC Botosani trage la divizia A, toti au ras de mine. Uitati-va ca a batut de doua ori pe Ceahlaul Piatra Neamt. Cand am spus ca suntem niste oameni corecti, toti au ras de mine. Mi-am batut batut seful de partid. Nu am facut politica, ci am facut fotbal adevarat. Cand toti ceilalti actionari au spus ca arbitrul nu a fost impartial la meciul din campionat cu Ceahlaul, in Cupa iata ca a fost foarte corect. Se vede ca am avut si eu un anumit merit. Tot in premiera o spun ca vom bate si Buzaul. Dumnezeu ma ajuta.

Intentionati sa mai cumparati actiuni la FC Botosani?
Sincer? Daca eu simt ca mie imi va fi bine, nu ma voi mai retrage din fotbal si de la FC Botosani. La mine, fotbalul, ca si in viata, este o afacere. Daca aceasta afacere va fi profitabila, nu ma voi retrage.

Poate fi fotbalul o afacere profitabila?
Da. Am exemplul echipei Steaua Bucuresti. Profitul nu se face prin tunuri, de pe o zi pe alta, ci in timp. Niciun patron adevarat nu gandeste sa obtina profit de pe o zi pe alta. Sunt mari patroni care se bucura sa nu piarda si sa castige copiii lor. Aici trebuie sa ajungem si noi. Romania nu a depasit aceasta faza. Multi zic ca este profit, in momentul cand astazi vorbesti cu un om, obtii de la el un milion de euro si zici ca ai obtinut profit. Asta este inselaciune. Profitul este pe termen lung.

Cum se pot face bani din fotbal?
Avem exemplul clubului Ajax Amsterdam. In primul rand, trebuie sa dezvolti o scoala de fotbal, sa aduci niste antrenori foarte buni care sa ii creasca pe copii si sa ii educe pentru a deveni sportivi de performanta. Noi nu suntem educati pentru a deveni sportivi de performanta. Noi suntem fotbalisti. Am avut doi, trei sportivi de performanta, Hagi, Dobrin, dar acestia au fost nascuti pentru sportul de performanta. Voi pune un accent foarte mare pe copii si juniori si foarte mult voi pune accent pe jucatorii romani. Voi pune foarte mare accent pe copiii din Botosani si nu pe copiii din alte judete. In primul rand trebuie sa se bucure botosanenii.

In Botosani sunt foarte mari probleme la nivel de copii si juniori, cu lipsa terenurilor, a materialelor sportive...
Eu merg prin oras si vad foarte multe suprafete de teren lasate in paragina, pe care nu se face nimic. Multe sunt in proprietate privata, dar daca m-as duce la un om si i-as spune ca ii dau o suma de bani sa mi-l vanda ca sa construiesc un teren de fotbal, m-ar refuza? Sau ma duc in curtea unei scoli si fac un teren de fotbal. Solutii exista si nu necesita foarte multi bani. Important este sa iti doresti sa faci treaba asta.

Ce va propuneti cu FC Botosani?
Eu am spus ca toata viata mea, cand mi-am propus ceva, am castigat. Eu niciodata nu lupt ca sa ies in final pe locul doi. Daca locul doi ne va asigura promovarea in divizia A, ma multumesc si cu locul doi, dar pe mine ma intereseaza sa intram in divizia A. Vreau ca FC Botosani sa devina un simbol al intregului judet. Vreau ca toata lumea sa se bucure de aceasta echipa de fotbal. Orasul Botosani are foarte multi suporteri care isi doresc sa aiba o echipa in divizia.

Incercati modelul echipei CFR Cluj? 
Nu pot sa aplic modelul de la CFR Cluj, pentru ca trebuie sa stii cat de lunga este plapuma si cati bani avem. CFR Cluj a venit cu foarte multi jucatori straini, dar eu imi doresc sa ma axez doar pe jucatori romani. Daca vom ajunge sa ne crestem proprii jucatori, cu bani putini putem face treaba multa. Vreau sa ma aseman ca echipa cu Bistrita.

Il aduceti si pe Jean Padureanu?
Eu sunt prieten cu Jean Padureanu. Despre el, s-a vehiculat ca nu a castigat prea multe meciuri pe teren, dar eu zic ca nu este adevarat. La noi la Botosani trebuie niste oameni care sa se lupte ca sa nu mai avem probleme vis-a-vis de arbitri sau de alte probleme. Imi doresc sa fie o intrecere sportiva in care cel mai bun sa castige. Noi in Romania nu ducem lipsa de talente, ci de o organizare buna.

Ati discutat cu Dumitru Dragomir inainte de a intra oficial in fotbal?
Nu. Nu am discutat in mod special. Intr-o discutie colaterala, a spus ca cei care baga bani in fotbal nu castiga, ci pierd. Acesta a fost si unul din motivele pentru care nu m-am implicat direct in fotbal.

I-ati cerut vreun sfat?
Nu. I-am spus ca daca voi reusi sa intru cu FC Botosani in divizia A, in mine va avea un puternic sustinator. Il voi sustine mai departe pentru ca este cel mai in masura pentru a fi presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. In schimb, eu imi doresc sa fie multa onoare din partea brigazilor de arbitri. Daca apuc sa ma implic sufleteste, nu vor mai exista arbitraje incorecte pe stadionul din Botosani.

Ce veti face?
Gasesc eu solutii. Prima data ma voi baza pe lege, dar daca nu se va respecta legea atunci voi gasi forme prin care sa ii conving sa arbitreze corect. Sambata a fost un arbitraj ostil, iar miercuri arbitrajul a fost unul corect.

Aveti mijloacele necesare?
Le am. Altfel nu plec la drum daca nu am mijloacele necesare.

Aveti prieteni in fotbal?
Foarte multi. Am prieteni foarte multi in fotbal si toti mi-au dat sfatul sa nu ma implic. Daca ei spuneau sa ma bag in fotbal, nu o faceam. Totdeauna mi-a placut sa fac pe dos fata de ce au spus altii. Cu Taher sunt foarte bun prieten. Sunt prieten si cu Marian Iancu si cu Costel Bucur. Am multi prieteni, dar daca vom promova nu o sa mai fim la fel de buni prieteni. Fiecare va lupta pentru echipa lui. Imi doresc din suflet sa ma intalnesc cu Taher, Iancu sau Bucur in divizia A.

Vor mai fi jocurile amicale cu Rapid si Poli Timisoara?
Chiar aseara am vorbit cu Taher. Nu am discutata concret de acest joc pentru ca omul este destul de suparat pentru ceea ce se intampla pe la club la Rapid, dar in mod cert Rapid va veni la Botosani dupa terminarea turului de campionat. De asemenea, tot dupa terminarea turului va veni si Poli Timisoara.

Cu ce echipa tineti?
Cu FC Botosani. Imi doresc ca toti botosanenii sa tina cu FC Botosani si nu sa fie stelisti, dinamovisti. Eu cand eram copil tineam cu Universitatea Craiova si eram din Bucuresti. Tineam cu Craiova pentru ca avea un lot foarte bun. De altfel si echipa nationala era formata doar din jucatori de la Craiova. Acum tin cu FC Botosani. Pentru mine FC Botosani este o echipa in prima liga. Acum trebuie sa ne gandim daca vom avea bani sa sustinem echipa in prima liga. Eu cred ca vor fi bani si mi-as dori ca toata lumea din Botosani sa sustina echipa de fotbal, macar moral, daca nu material.

Dupa ceea ce ati vazut, echipa are potential sa promoveze?
Am vazut pe FC Botosani si am vazut si multe alte echipe din serie si nu ar sta mai frumos FC Botosani in prima liga decat CS Otopeni? FC Botosani are un lot destul de tanar, 21 de ani si avem un lot cu care ne putem bate la divizia A. In momentul in care am reusit promovarea, automat, trebuie sa aducem si doi-trei jucatori cu experienta. Aici ma refer la un portar bun si un mijlocas de constructie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
20

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
23

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
187

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...