Patinoar de 100.000 de euro la Botoşani

Patinoar de 100.000 de euro la Botoşani

 Patinoar  

Municipalitatea a plătit în ultimii doi ani câte 50.000 de euro pentru închirierea unui patinoar pe o perioadă de 45 de zile.

După doi ani în care Primăria municipiului a închiriat patinoare artificiale pentru perioada Sărbătorilor de iarnă, în acest an edilii locali intenţionează să aloce bani pentru achiziţionarea propriului ring de gheaţă. Reprezentanţii Primăriei spun că au analizat mai multe oferte şi că au găsit un patinoar artificial la o firmă producătoare din Italia.


Am fost în Italia şi am văzut patinoarul. Preţul este de 120.000 de euro, dar am negociat până la 100.000 de euro. Acest patinoar va avea 600 de metri pătraţi, cu 150 de metri mai mult decât cel închiriat anul trecut, iar durata de viaţă garantată este de 15 ani. În plus, are un consum de energie mult mai mic“, a precizat Eugen Ţurcanu, directorul Serviciului de Administrare a Bazelor Sportive din cadrul Primăriei Botoşani.


20.000 de bilete vândute anul trecut la patinoar


Edilii locali spun că achiziţionarea ringului de gheaţă trebuie privită ca o afacere pentru municipalitate, ţinând cont că după doi ani se va merge pe profit. Noi suntem hotărâţi să cumpărăm acest patinoar deoarece am constatat în anii trecuţi că botoşănenii îşi doresc aşa ceva. În aproximativ doi ani putem amortiza investiţia doar din încasări, după care banii vor intra în bugetul local. De asemenea, un alt avantaj este că patinoarul va rezista mai multe luni decât până acum“, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.


Anul trecut, Primăria municipiului a plătit 50.000 de euro pentru închirierea unui patinoar artificial, timp de 45 de zile. În această perioadă au fost vândute aproape 20.000 de bilete la intrarea ringului amplasat pe platoul Sălii Polivalente Elisabeta Lipă“. Încasările au ajuns la 165.000 de lei.


Botoşănenii spun că investiţia este utilă pentru municipiu. În Botoşani sunt foarte multe lucruri care ar trebui făcute, dar achiziţionarea unui patinoar artificial este ceva benefic. Am văzut foarte mulţi tineri anul trecut la patinoar, care au venit să facă mişcare şi să se distreze. Cât priveşte preţul, nu ştiu dacă e mare sau mic, dar decât să închiriezi, mai bine îl cumperi şi îţi scoţi banii“, a spus Victor Baciu, inginer.
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Adevarul 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe Împărat Traian! Un botoşănean a ajuns la spital!

Vineri, 22 Septembrie 2017
2358

Bărbatul de 51 de ani tocmai traversa strada Împărat Traian, undeva în zona dispensarelor medicale, când un Opel Astra, condus de un bărbat de 43 de ani din Mileanca, l-a surprins...

Efective sporite de jandarmi la manifestările din weekend și la protestul din Piața Revoluției

Vineri, 22 Septembrie 2017
925

La misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei la manifestările publice, precum Festivalul Mărului din localitatea Băiceni, meciurile de fotbal de la Săveni, Dorohoi şi Darabani şi la patru...

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

Vineri, 22 Septembrie 2017
525

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...