Olimpiada 2012: Dezastru pentru Romania, la canotaj!

Olimpiada 2012: Dezastru pentru Romania, la canotaj!
Dezastru pentru Romania la canotaj, acolo unde echipajul feminin de 8 rame plus carmaci a ratat castigarea unei medalii olimpice pentru prima data din 1980.

Dupa esecul de la doua rame, acolo unde multiplele campioane Georgeta Andrunache si Viorica Susanu au incheiat doar pe pozitia a cincea, dupa doua medaliid e aur consecutive, in 2004 si 2008, barca de 8+1 era ultima sansa a canotajului romanesc pentru o medalie.

Cristina Grigoras, Eniko Mironcic, Camelia Lupascu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Talida Gidoiu, Irina Dorneanu si Nicoleta Albu aveau sansa buna, bookmakerii vazandu-le ca posibile candidate la locurile 2-3, in spatele marilor favorite, americancele.

Cursa a inceput prost pentru noi, cu olandezele fortand din primii metri. Treptat, SUA a trecut in fata iar Olanda si Canada erau singurele ce pareau ca pot tine pasul.

Romania a trecut de punctul intermediar de la 500 de metri penultima, urcand apoi la 1.000 si 1.500 de metri pana pe pozitia a patra. Din pacate, aici a si terminat, la mai mult de o barca in spatele Olandei, castigatoarea medaliei de bronz.

Conform ziare.com, este pentru prima oara in ultimii 32 de ani cand echipajul Romaniei rateaza clasarea pe podium si castigarea unei medalii in aceasta cursa. Mai mult. la ultimele patru editii ale Jocurilor Olimpice, "tricolorele" au castigat de trei ori!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani a prezentat noii jucători. "Sunteți martorii unui mare început!"

astăzi, 12:13
111

Joi, de la ora 10.30, a avut loc conferința de presă prin care președintele FC Botoșani, Cătălin Anton, a prezentat noii jucători care vor face parte din familia FC Botoșani pentru noul sezon ...

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Superstiţii în tradiţia populară de Sânt Ilie

astăzi, 12:08
70

Sfântul Ilie 2018. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este cinstit de creştini, vineri, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte...

Cetăţean rus oprit la frontieră

astăzi, 11:43
104

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat, în zona de competenţă, un cetăţean din Federaţia Rusă care a încercat să treacă ilegal frontiera, peste apa râului Prut. ...