Olimpiada 2012: Dezastru pentru Romania, la canotaj!

Olimpiada 2012: Dezastru pentru Romania, la canotaj!
Dezastru pentru Romania la canotaj, acolo unde echipajul feminin de 8 rame plus carmaci a ratat castigarea unei medalii olimpice pentru prima data din 1980.

Dupa esecul de la doua rame, acolo unde multiplele campioane Georgeta Andrunache si Viorica Susanu au incheiat doar pe pozitia a cincea, dupa doua medaliid e aur consecutive, in 2004 si 2008, barca de 8+1 era ultima sansa a canotajului romanesc pentru o medalie.

Cristina Grigoras, Eniko Mironcic, Camelia Lupascu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Talida Gidoiu, Irina Dorneanu si Nicoleta Albu aveau sansa buna, bookmakerii vazandu-le ca posibile candidate la locurile 2-3, in spatele marilor favorite, americancele.

Cursa a inceput prost pentru noi, cu olandezele fortand din primii metri. Treptat, SUA a trecut in fata iar Olanda si Canada erau singurele ce pareau ca pot tine pasul.

Romania a trecut de punctul intermediar de la 500 de metri penultima, urcand apoi la 1.000 si 1.500 de metri pana pe pozitia a patra. Din pacate, aici a si terminat, la mai mult de o barca in spatele Olandei, castigatoarea medaliei de bronz.

Conform ziare.com, este pentru prima oara in ultimii 32 de ani cand echipajul Romaniei rateaza clasarea pe podium si castigarea unei medalii in aceasta cursa. Mai mult. la ultimele patru editii ale Jocurilor Olimpice, "tricolorele" au castigat de trei ori!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Agenția de Plăți anunță: Începem controalele în ferme!

astăzi, 07:56
81

Exploatațiile tinerilor fermieri, la control! Începutul de an aduce un val de verificări în exploatațiile agricole, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).Mai exact...

Literatura - aşteptarea lui Dumnezeu ca musafir la masă

astăzi, 07:25
50

Theodor Damian este un nume cunoscut românilor din diaspora americană şi din ţară pentru multiplele domenii în care profesează. Pe lângă faptul că este preot în Astoria,...

Ei sunt cei mai buni șahiști din județul Botoșani! FOTO

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1318

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Academia Olimpică Română, Filiala Botoşani, au organizat la sfâr...