Olimpiada 2012: Dezastru pentru Romania, la canotaj!

Olimpiada 2012: Dezastru pentru Romania, la canotaj!
Dezastru pentru Romania la canotaj, acolo unde echipajul feminin de 8 rame plus carmaci a ratat castigarea unei medalii olimpice pentru prima data din 1980.

Dupa esecul de la doua rame, acolo unde multiplele campioane Georgeta Andrunache si Viorica Susanu au incheiat doar pe pozitia a cincea, dupa doua medaliid e aur consecutive, in 2004 si 2008, barca de 8+1 era ultima sansa a canotajului romanesc pentru o medalie.

Cristina Grigoras, Eniko Mironcic, Camelia Lupascu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Talida Gidoiu, Irina Dorneanu si Nicoleta Albu aveau sansa buna, bookmakerii vazandu-le ca posibile candidate la locurile 2-3, in spatele marilor favorite, americancele.

Cursa a inceput prost pentru noi, cu olandezele fortand din primii metri. Treptat, SUA a trecut in fata iar Olanda si Canada erau singurele ce pareau ca pot tine pasul.

Romania a trecut de punctul intermediar de la 500 de metri penultima, urcand apoi la 1.000 si 1.500 de metri pana pe pozitia a patra. Din pacate, aici a si terminat, la mai mult de o barca in spatele Olandei, castigatoarea medaliei de bronz.

Conform ziare.com, este pentru prima oara in ultimii 32 de ani cand echipajul Romaniei rateaza clasarea pe podium si castigarea unei medalii in aceasta cursa. Mai mult. la ultimele patru editii ale Jocurilor Olimpice, "tricolorele" au castigat de trei ori!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
61

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
106

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
245

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...