Noua campioană mondială la 800 de metri plat, suspectă că ar fi bărbat

Noua campioană mondială la 800 de metri plat, suspectă că ar fi bărbat
Sud-africana Caster Semenya, proaspătă campioană mondială în proba de 800 de metri plat, a fost solicitată să efectueze un test prin care să se stabilească sexul ei, conform forului de atletism mondial.

IAAF a confirmat că a cerut testul în urmă cu trei săptămâni, de teamă că Semenya nu poate concura în probele feminine. Nick Davies, purtătorul de cuvânt al IAAF, a declarat însă că rezultatele testelor "extrem de complexe şi dificile" nu vor fi gata decât peste câteva săptămâni.

Federaţia din Africa de Sud susţine în acest timp că este "foarte sigură" că atleta de 18 ani este femeie.

"Nu am fi înscris-o în competiţie dacă aveam dubii", se arată într-un comunicat de presă.

Miercuri, Semenya a câştigat fără drept de apel medalia de aur la Campionatul Mondial de Atletism de la Berlin. Tânăra şi-a lăsat rivalele mult în spate, după ultima turnantă, şi a terminat cursa într-un minut şi 55,45 secunde, învingând-o pe campioana en-titre Janeth Jepkosgei cu incredibil avans de 2,45 secunde, în timp ce britanica Jennfier Meadows a cucerit bronzul.

"În cazul acestei atlete, în urma rezultatelor la campionatele africane pentru juniori au început să apară zvonuri, bârfe. Verificarea sexului este însă o procedură foarte complexă. Astăzi nu am avut nicio dovadă concludentă prin care să o oprim de la a concura", a mai spus Davies.

Un grup de doctori, printre care un endocrinolog, un ginecolog, un expert în medicină internă şi un psiholog, a început procedura de testare, dar nu se ştie când rezultatele vor fi gata.

Antena3.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENŢIE! COD GALBEN de polei pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
856

 Meteorologii au emis un Cod Galben de polei pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind vorba de Botoșani, Flămânzi, Ștefănești, Albești, Bălușeni, Blânde...

FC Botoşani pierde al doilea amical disputat în cantonamentul din Antalya

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
264

Botoşănenii s-au văzut învinşi cu scorul de 2-0, primul gol al bulgarilor fiind marcat de românul Caludiu Keşeru în minutul 11, iar a doua reuşită a fost semnată de Natanel &...

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
1093

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacți...