Noua campioană mondială la 800 de metri plat, suspectă că ar fi bărbat

Noua campioană mondială la 800 de metri plat, suspectă că ar fi bărbat
Sud-africana Caster Semenya, proaspătă campioană mondială în proba de 800 de metri plat, a fost solicitată să efectueze un test prin care să se stabilească sexul ei, conform forului de atletism mondial.

IAAF a confirmat că a cerut testul în urmă cu trei săptămâni, de teamă că Semenya nu poate concura în probele feminine. Nick Davies, purtătorul de cuvânt al IAAF, a declarat însă că rezultatele testelor "extrem de complexe şi dificile" nu vor fi gata decât peste câteva săptămâni.

Federaţia din Africa de Sud susţine în acest timp că este "foarte sigură" că atleta de 18 ani este femeie.

"Nu am fi înscris-o în competiţie dacă aveam dubii", se arată într-un comunicat de presă.

Miercuri, Semenya a câştigat fără drept de apel medalia de aur la Campionatul Mondial de Atletism de la Berlin. Tânăra şi-a lăsat rivalele mult în spate, după ultima turnantă, şi a terminat cursa într-un minut şi 55,45 secunde, învingând-o pe campioana en-titre Janeth Jepkosgei cu incredibil avans de 2,45 secunde, în timp ce britanica Jennfier Meadows a cucerit bronzul.

"În cazul acestei atlete, în urma rezultatelor la campionatele africane pentru juniori au început să apară zvonuri, bârfe. Verificarea sexului este însă o procedură foarte complexă. Astăzi nu am avut nicio dovadă concludentă prin care să o oprim de la a concura", a mai spus Davies.

Un grup de doctori, printre care un endocrinolog, un ginecolog, un expert în medicină internă şi un psiholog, a început procedura de testare, dar nu se ştie când rezultatele vor fi gata.

Antena3.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Lumea mea depinde de noi". Apa nu este o sursă inepuizabilă! FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
200

Tema Săptămânii Educației Globale ne-a adus anul acesta înțelesuri ascunse în fiecare cuvânt. O dată în plus este subliniat faptul că nu este loc pentru egoism; tr...

ACS Poli Timişoara- FC Botoşani 1-1

Vineri, 17 Noiembrie 2017
588

FC Botoşani a terminat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare la Timişoara. Gazdele au deschis scorul în minutul 23 prin Bîrnoi ce a primit o pasă excelentă de la Cre...

Şi-a bătut un vecin cu hârleţul şi a ajuns în faţa judecătorilor

Vineri, 17 Noiembrie 2017
336

Un bărbat a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de omor, după ce a lovit un vecin cu un hârleţ. Potrivi...