Noua campioană mondială la 800 de metri plat, suspectă că ar fi bărbat

Noua campioană mondială la 800 de metri plat, suspectă că ar fi bărbat
Sud-africana Caster Semenya, proaspătă campioană mondială în proba de 800 de metri plat, a fost solicitată să efectueze un test prin care să se stabilească sexul ei, conform forului de atletism mondial.

IAAF a confirmat că a cerut testul în urmă cu trei săptămâni, de teamă că Semenya nu poate concura în probele feminine. Nick Davies, purtătorul de cuvânt al IAAF, a declarat însă că rezultatele testelor "extrem de complexe şi dificile" nu vor fi gata decât peste câteva săptămâni.

Federaţia din Africa de Sud susţine în acest timp că este "foarte sigură" că atleta de 18 ani este femeie.

"Nu am fi înscris-o în competiţie dacă aveam dubii", se arată într-un comunicat de presă.

Miercuri, Semenya a câştigat fără drept de apel medalia de aur la Campionatul Mondial de Atletism de la Berlin. Tânăra şi-a lăsat rivalele mult în spate, după ultima turnantă, şi a terminat cursa într-un minut şi 55,45 secunde, învingând-o pe campioana en-titre Janeth Jepkosgei cu incredibil avans de 2,45 secunde, în timp ce britanica Jennfier Meadows a cucerit bronzul.

"În cazul acestei atlete, în urma rezultatelor la campionatele africane pentru juniori au început să apară zvonuri, bârfe. Verificarea sexului este însă o procedură foarte complexă. Astăzi nu am avut nicio dovadă concludentă prin care să o oprim de la a concura", a mai spus Davies.

Un grup de doctori, printre care un endocrinolog, un ginecolog, un expert în medicină internă şi un psiholog, a început procedura de testare, dar nu se ştie când rezultatele vor fi gata.

Antena3.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Consiliul Judeţean garantează financiar împrumutul luat de Nova Apaserv de la BERD

astăzi, 13:39
92

Raportul Curţii de Conturi aferent anului 2016 pentru Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate conţinea o menţiune interesantă referitoare la lipsa fondului de risc pentru creditul accesa...

Botoşănenii pot participa la luarea deciziilor privind Planul de menţinere a calităţii aerului în judeţ

astăzi, 13:22
64

În conformitate cu prevederile H.G. nr. 257/2015 Metodologia de elaborare a planurilor de calitate a aerului, a planurilor de acţiune pe termen scurt şi a planurilor de menţinere a calităţi...

S-a supărat pe borduri, dar ce a ieșit la iveală îl va costa scump!

astăzi, 13:05
1458

Revolta unui botoşănean care s-a arătat extrem de nemulţumit de lucrările de reabilitare şi modernizare care se fac pe strada pe care locuieşte a scos la iveală faptul că de fapt acesta făcu...