Noi premii obţinute de sportivii de la Clubul Dao Botoşani-FOTO

Noi premii obţinute de sportivii de la Clubul Dao Botoşani-FOTO

În perioada 26-27.11.2016 a avut loc la Sala Sporturilor din Municipiul Roman, jud. Neamt, Campionatul Național de QWAN KI DO- Co Vo Dao (arme tradiționale), manifestare organizată de Federația Română de Arte Marțiale, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului (M.T.S.).

La startul competiției s-au înscris peste 130 de sportivi de la 18 cluburi din România. Categoriile de concurs au fost pe vârste: juniori între 13-17 ani împliniți, seniori între 18-39 ani împliniți și masters +40 ani.
           
Sportivii au concurat la 2 probe:

 

  • Thao quyen (lupta cu adversar imaginar) – este o succesiune de mișcări codificate predefinite. Armele la care s-au întrecut au fost: baston lung, bastoane scurte, long gian cu 2,3 și 9 elemente, tonfa, paloș vietnamez, cuțite fluture și rândunică, lance.
  • Song dau (lupta competițională) – practicanții luptă cu diverse arme protejate (sabie, baston lung, bastoane scurte, long gian cu 2 elemente), fiind și ei echipați corespunzător (platoșă, cască cu vizieră, mănuși, tibiere, scut).

 QWAN KI DO nu înseamnă doar practicarea unei arte marțiale, ci mai ales ne ajută să devenim fiinţe echilibrate din punct de vedere fizic, emoțional, psihologic și chiar spiritual.
 
Clubul Sportiv DAO Botosani a obtinut urmatoatele rezultate:
Proba Thao Quyen
Categoria +40 ani masculin grade arme de lemn
Turansche Dănuț locul I
Categoria +18 ani feminin grade arme de lemn
Șmit Carmen Elena locul II
Damian Petronela locul III
Anisie Mirela Gabriela locul III
Categoria 18-39 ani masculin centuri negre arme de lemn
Agachi Narcis Daniel locul II
Categoria 18-39 ani masculin centuri negre arme taietoare
Jâjâie Florin locul III
Proba Song Dau
Categoria +40 ani masculin grade
Turansche Dănuț locul II
Categoria +40 ani feminin
Anisie Mirela Gabriela locul II
Damian Petronela locul III

"Această deplasare face parte din finanțările nerambursabile sprijinite de Municipiul Botoșani și al Consiliul Local Botoșani pe anul 2016. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Municipiului Botoșani și nu implică nicio resposabilitate din partea acestuia", a declarat Jâjâie Florin , președinte a CS DAO Botoșani.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 medalii obținute de sportivii de la Taekwondo Botoșani la prima competitie de Taekwondo WT din 2018! FOTO

Joi, 22 Martie 2018
291

Debut cu dreptul pentru sportivii legitimați la Clubul Sportiv Real Taekwondo Botoșani la prima competiție de taekwondo wt din anul competițional 2018.În perioada 17-18 martie 2018, &ici...

Elevii din Botoșani, încurajați să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române!

Joi, 22 Martie 2018
295

Forţele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare, vineri, 23 martie 2018, la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani, în intervalul orar 12....

Porumbei cu idei de Ziua Francofoniei, la Botoșani! FOTO, VIDEO

Joi, 22 Martie 2018
133

Câteva sute de porumbei de hârtie au poposit ieri, la manifestarea de Ziua Francofoniei, oferită de Centrul Europe Direct Botoșani la Uvertura Mall, în compania a două școli gimn...