Nici Mourinho n-a reuşit aşa ceva. Cazul unic al antrenorului lui Sepsi care a promovat echipa din Liga a 4-a în Liga 1
SPORT

Sepsi Sfântul Gheorghe continuă să surprindă, la primul sezon în istorie în Liga I. Echipa a avut un salt incredibil, ajungând din Liga a 4-a în Liga 1, în doar 3 ani. În fotbalul mare, o astfel de performanţă a reuşit doar RB Leipzig, nemţii beneficiind însă de o puternică infuzie financiară pentru a promova din Liga a 4-a, în Bundesliga, în doar 4 ani. În Italia, Napoli a trecut succesiv din Serie C în Serie A, iar Verona a făcut-o la fel, cu Andrea Mandorlini antrenor.

Nici Mourinho n-a reuşit aşa ceva. Cazul unic al antrenorului lui Sepsi care a promovat echipa din Liga a 4-a în Liga 1

“În 2014, Sepsi încă juca în Liga a 4-a”

Un tehnician care să fi rămas pe bancă din liga a 4-a în Liga 1 este un caz unic în fotbalul mare. A reuşit Valentin Suciu, în România, la Sepsi. Avea 32 de ani când a luat loc prima dată pe banca lui Sepsi. După o carieră de jucător care a însemnat printre altele Petrolul Ploieşti şi U Cluj, Suciu a decis să devină antrenor. Echipa juca în liga a 4-a. Nici prin cap nu-i trecea însă că va ajunge cu aceeaşi formaţie în Liga I. “Echipa a fost înfiinţată în Liga a V-a. Eu am ajuns după doi ani, în Liga a IV-a. Am început ca jucător - antrenor, dar mi-am dat seama că nu pot aşa şi am decis să renunţ la cariera de jucător şi să mă concentrez pe antrenorat. Este un motiv de mândrie pentru mine că am ajuns cu echipa, de la Liga a IV-a până aici. Sunt roadele muncii noastre, cu toate că nu ne-am gândit niciodată că vom ajunge în Liga I. Era doar un vis pentru noi, dar mă bucură faptul că am ajuns aici”, povesteşte Valentin Suciu.

Obiectiv impus: salvarea de la retrogradare. Obiectiv realizat: promovarea

Este un new-entry pe prima scenă a fotbalului românesc şi este convins că are o şansă la care unii doar visează. Pentru el, visul de a deveni antrenor în Liga I nu exista nici măcar în prima jumătate a sezonului trecut. “Nici când am promovat în Liga a II-a nu ne gândeam la promovare. Aveam obiectiv evitarea retrogradării”, îşi aminteşte, uşor amuzat, Valentin Suciu.

“Muncă, seriozitate şi omenie”

Povestea sa pare desprinsă dintr-un film sau o carte despre cum să reuşeşti pe plan profesional. Imposibilul a devenit posibil pentru el. “Nu există niciun secret. Este vorba de muncă foarte multă, seriozitate, disciplină şi omenie. Trebuie să înţelegi jucătorul şi el trebuie să înţeleagă când e nevoie să tragă de el”, spune Valentin Suciu. “Visele devin realitate”, nu este un simplu motto pentru el. “Îmi trăiesc unul dintre visuri. Alt vis ar fi să antrenez o echipă tare şi să câştig o cupă. Mai trebuie să acumulez experienţă pentru asta”.

“Am emoţii înainte de oricare meci”

Debutul lui Sepsi în Liga I a însemnat şi trecerea carierei sale de antrenor la un alt nivel. Recunoaşte că a avut emoţii, dar nu mai mari decât de obicei. “Am emoţii înainte de oricare meci, nu e ceva diferit. E adevărat că este altă atmosferă, mai mult profesionalism... M-a surprins faptul că jucătorii n-au avut curaj. Eram capabil de mai mult, dar n-am avut curaj. Am avut trac şi n-am putut demonstrăm de ce suntem în stare”, povesteşte Valentin Suciu.

sursa: prosport.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct din mașină, polițiștii locali din Botoșani au intensificat controalele înaintea Paștelui!

astăzi, 15:22
12

Polițiștii locali din Botoșani au identificat, în urma controalelor de săptămâna trecută, două persoane în parcarea supraterană de la Piața Centrală care ofereau spre v&aci...

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
57

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
132

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...