Naţionala de tineret va juca la Botoşani

Naţionala de tineret va juca la Botoşani
Stadionul "Municipal" va găzdui un joc oficial al naţionalei de fotbal a României pregătite de Emil Săndoi. Este vorba de meciul dintre reprezentativele de tineret ale României şi Insulele Feroe, partidă ce va avea loc pe 13 octombrie, contând pentru preliminariile Campionatului European de tineret "Under 21", ediţia 2009-2011.

Primarul Cătălin Mugurel Flutur a recunoscut că prin acest meci, Botoşaniul va avea foarte mult de câştigat la capitolul imagine. "Aşa cum am fost incluşi în circuitul Turului Ciclist al României, unde nu ne-am făcut niciodată de râs, vom fi incluşi şi în circuitul naţionalei de fotbal, unde de asemenea, vom face toate eforturile pentru a nu ne face de râs. Această decizie, ca meciul să se joace pe «Municipal», implică o serie de investiţii care oricum trebuiau făcute la arenă, dar care vor fi făcute în avans faţă de termenele prevăzute iniţial", a declarat Cătălin Mugurel Flutur. Primarul a recunoscut că un merit important în decizia Federaţiei Române de Fotbal (FRF) îi aparţine lui Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, ales recent în Comitetul Executiv al FRF. "Nu ştiu câte arene din ţară beneficiază de un gazon excelent, cum este cel de pe «Municipal». Eforturile noastre de a pune stadionul la punct au contat foarte mult. În plus, fotbalul este foarte iubit la Botoşani, iar tinerii «tricolori» vor juca cu «casa închisă»", a mai spus Flutur.

Pentru FRF a contat foarte mult şi faptul că meciul seniorilor de pe 14 octombrie se va disputa la Piatra Neamţ. "În mare îndeplinim condiţiile de organizare a unui meci internaţional. Avem aeroportul aproape, hoteluri care asigură condiţii bune, gazon foarte bun, ceea ce este extrem de important. Mai trebuie făcute câteva lucrări la stadion însă avem timp pentru ca acestea să fie efectuate. Sâmbătă va veni o comisie a FRF şi împreună vom pune la punct toate detaliile", a declarat Cornel Şfaiţer.

Ieri seară urma să aibă loc o întrevedere între Cătălin Mugurel Flutur, oficialii FC Botoşani şi Eugen Ţurcanu, directorul Serviciului de Administrare Baze Sportive şi Zone de Agrement, care are în administrare stadionul pentru a pune la punct planul pentru lucrările de modernizare care trebuie efectuate pentru ca arena să poată găzdui un meci oficial internaţional. După o primă analiză, totalul lucrărilor ar ajunge la 60.000 de lei.

Lucrările care trebuie efectuate până pe 13 octombrie

- completarea stadionului cu 350 de scaune

- vopsirea peluzelor

- intrarea dinspre "Peluza Nord" refăcută

- amenajarea locurilor de parcare atât în zona birourilor cât şi în afara stadionului

- igienizarea grupurilor sanitare

- amenajarea unei cabine de transmisii radio-tv de doi-trei metri separată de cea existentă deja

- 12-15 pupitre la "masa presei" dotate cu conexiune la Internet

- prelungirea tunelului de acces al echipelor pe gazon

- sistem de sonorizare

- montarea fotoliilor şi a aerului condiţionat la oficială.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preluare: Monitorul de Botosani

  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
186

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
720

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
227

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...