MOMENT UNIC! Ilie Nastase va da lovitura de start la meciul FC Botosani - Universitatea Cluj

MOMENT UNIC! Ilie Nastase va da lovitura de start la meciul FC Botosani - Universitatea Cluj

   stirile.rol.ro

Cel mai mare mare tenismen român din toate timpurile, Ilie Nastase, va fi prezent astazi pe stadionul "Municipal", la meciul dintre FC Botosani si Universitatea Cluj.

Acesta a fost invitat de presedintele FC Botosani, Cornel Şfaiţer, care a fost prezent sambata la un turneu de tenis ce a avut loc la Gura Humorului, alaturi de fostul mare sportiv. Ilie Nastase, un iubitor al sportului rege, va da lovitura de start a meciului cu "sepcile rosii", astazi de la ora 17:00.

Sambata, 23 august s-au implinit 41 de ani din momentul în care ILIE NASTASE a devenit lider mondial al clasamentului ATP.

Anul 1973 a fost anul lui Ilie Năstase. În acel an, sportivul român a reușit un parcurs excepțional la Roland Garros, câștigând întrecerea de simplu fără a pierde nici măcar un set, performanță egalată doar de Bjorn Borg și Rafael Nadal. În ultimul act, Năstase la zdrobit pe Nikola Pilici, câștigând disputa cu scorul de 6-3, 6-3, 6-0. De asemenea, Ilie a jucat și în finala de la dublu, el și Jimmy Connors fiind totuși învinși în 5 seturi.

După un asemenea parcurs, Năstase a devenit și primul lider al clasamentului mondial, românul ocupând această poziție timp de 40 de săptămâni, între 23 august 1973 și 2 iunie 1974, când i-a predat ștafeta lui John Newcombe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
151

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
575

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
289

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...