MOMENT UNIC! Ilie Nastase va da lovitura de start la meciul FC Botosani - Universitatea Cluj

MOMENT UNIC! Ilie Nastase va da lovitura de start la meciul FC Botosani - Universitatea Cluj

   stirile.rol.ro

Cel mai mare mare tenismen român din toate timpurile, Ilie Nastase, va fi prezent astazi pe stadionul "Municipal", la meciul dintre FC Botosani si Universitatea Cluj.

Acesta a fost invitat de presedintele FC Botosani, Cornel Şfaiţer, care a fost prezent sambata la un turneu de tenis ce a avut loc la Gura Humorului, alaturi de fostul mare sportiv. Ilie Nastase, un iubitor al sportului rege, va da lovitura de start a meciului cu "sepcile rosii", astazi de la ora 17:00.

Sambata, 23 august s-au implinit 41 de ani din momentul în care ILIE NASTASE a devenit lider mondial al clasamentului ATP.

Anul 1973 a fost anul lui Ilie Năstase. În acel an, sportivul român a reușit un parcurs excepțional la Roland Garros, câștigând întrecerea de simplu fără a pierde nici măcar un set, performanță egalată doar de Bjorn Borg și Rafael Nadal. În ultimul act, Năstase la zdrobit pe Nikola Pilici, câștigând disputa cu scorul de 6-3, 6-3, 6-0. De asemenea, Ilie a jucat și în finala de la dublu, el și Jimmy Connors fiind totuși învinși în 5 seturi.

După un asemenea parcurs, Năstase a devenit și primul lider al clasamentului mondial, românul ocupând această poziție timp de 40 de săptămâni, între 23 august 1973 și 2 iunie 1974, când i-a predat ștafeta lui John Newcombe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razii ale poliţiştilor printre agenţii economici! Au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei

astăzi, 10:01
159

Zeci de poliţişti au efectuat, joi şi vineri, razii în întreg judeţul pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit şi impunerea normelor rutiere.Astfel, au fost legiti...

Un şofer ce transporta lemne fără acte a fugit când a fost tras pe dreapta de poliţişti!

astăzi, 09:43
331

Un tânăr ce transporta material lemnos fără documente a încercat să fugă de poliţişti, însă s-a ales cu o amendă uriaşă şi cu lemnul confiscat.S-a întâmpl...

Fost primar chemat în judecată de instituţia pe care a condus-o pentru o pagubă de zeci de mii de euro!

astăzi, 09:04
1033

Procesul a fost deschis de Primăria Truşeşti împotriva lui Mihai Puruhniuc, fostul şef al administraţiei publice locale, pentru recuperarea unei sume de 135.000 de lei.Suma a...