Moment istoric pentru CSM Botoșani! - "Jucăm cu plăcere și cu dorința de a face spectacol!"

Moment istoric pentru CSM Botoșani! - "Jucăm cu plăcere și cu dorința de a face spectacol!"

Echipa de handbal CSM Botoșani va trăi un moment istoric pentru evoluția sa și pentru sportul botoșănean. Aceasta va avea primul meci din șaisprezecimile pentru Cupa României, înfruntând-o pe deținătoarea trofeului campionatului, HC Dobrogea Sud Constanța.

Disputa se va desfășura miercuri, 17 octombrie, la Sala Polivalentă "Elisabeta Lipă", de la ora 17:30. Este prima dată când o echipă botoșăneană de handbal masculin participă la Cupa României , după ce noile reguli ale competiției au fost modificate, permițând participarea, una eliminatorie, tuturor loturilor din țară.

Jucătorii CSM Botoșani au subliniat că este importantă victoria, însă contează mai mult jocul propriu-zis, ca moment pentru evoluția lor.

"Vom întâlni deținătoarea trofeului, o echipă de top din liga zimbrilor, o echipă care an de an își propune să câștige Cupa și campionatul. E un meci dificil pentru noi, raportat la lotul pe care echipa din Constanța îl deține, aceasta având și cel mai mare buget din Liga Națională. Dar vom încerca să ne bucurăm de handbal, nu avem nimic de pierdut. Este o onoare pentru noi să întâlnim un asemenea adversar și sper să facem un joc bun și să bucurăm publicul!", a declarat Bogdan Muraru, antrenorul echipei botoșănene.

"Fiind un moment unic, noi nu punem presiune pe echipă, jucăm cu plăcere și cu dorința de a face spectacol. Vrem să promovăm și handbalul, care este sport național", spune Ionuț Chipăruș, jucător CSM Botoșani.

Dobrogea Sud Constanța este echipa care duce mai departe brandul HCM Constanța, deținător a 9 titluri de campioană a României și a 6 cupe, toate acestea obținute în ultimii 15 ani. Lotul constănțean a acumulat prezențe memorabile în grupele Champions League,  învingând echipe mari ca Montpellier,  Barcelona,  dar având și o prezență în Final four-ul cupei Ehf, cărora li se adăugă și alte semifinale de cupe europene.
 
"Este o mare onoare pentru noi, o echipă mică, din divizia A, să avem șansa să jucăm cu o echipă care joacă în cupele europene și se bate pentru câștigarea titlului de campioană a României, având în componență jucători cu sute de prezențe în echipa națională a României, dar și jucători internaționali din alte reprezentative. Noi vrem să jucăm un handbal cât mai frumos, să arătăm faptul că jucăm în Cupa României nu este o întâmplare și că merităm să avem parte de astfel de jocuri, iar publicul din  Botoșani merită să vadă astfel de echipe cât mai des, să aibă parte de un spectacol de înalt nivel. Noi vrem să ne bucurăm cât mai mult de jocul de handbal și să oferim o replică bună deținătoarei Cupei României. De ce nu,  poate chiar să producem o surpriză", susține Mihai Nicolaevici, portarul echipei din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta