Mihai Calistru: `A crescut calitatea fotbalului la nivel judeţean`

Mihai Calistru: `A crescut calitatea fotbalului la nivel judeţean`

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Botoşani, Mihai Calistru, consideră că de această dată la meciul dintre FC Suliţa şi FC Conceşti nu s-au mai înregistrat probleme deosebite la fel cum a fost săptămâna

 

A fost un meci fără probleme?

A fost o contestaţie a celor de la Conceşti, care au spus că un jucător de la Suliţa, care a fost eliminat duminica trecută a jucat astăzi. El nu a jucat şi nici nu a fost trecut pe foaia de joc. El are două etape de suspendare. Probabil a fost pe bancă, dar nu ca jucător. Eu zic că rezultatul este echitabil şi că a fost un joc specific de calificare. A învins Suliţa pentru că a fost echipa mai bună. O surpriză plăcută a fost şi FC Conceşti care au jucat destul de bine. 

 

Cum caracterizaţi această ediţie de campionat?

Eu zic că a crescut calitatea fotbalului la nivel judeţean. De fapt acest lucru s-a dovedit prin promovarea în liga a III-a a echipei Luceafărul Mihai Eminescu. Această echipă a jucat cu formaţia campioană din judeţul Iaşi, judeţ care ştim cu toţii că are un campionat puternic. Dar, de această dată am fost mai buni şi am reuşit să promovăm. Schimbarea făcută, cu restructurarea campionatului judeţean, a fost de bun augur.

 

Se va continua cu acest sistem?

Categoric, vom continua cu acest sistem şi în următoarea ediţie de campionat 2008/2009. acest sistem s-a dovedit a fi eficient şi de aceea vrem să îl menţinem în continuare şi să avem şi alte echipe care să promoveze în liga a III-a.

 

Din punct de vedere financiar, echipele sunt mai puternice?

Faţă de anii trecuţi, echipele din liga a IV-a au început să aibă bani mai mulţi şi să ducă la bun sfârşit un campionat, fără să se mai retragă după câteva etape.

 

Echipele de liga a IV-a îndeplinesc condiţiile impuse de regulament?

În mare parte au terenuri destul de bune, dar noi vom lua măsuri ca fiecare echipă să îşi construiască vestiare cu grupuri sanitare. În momentul de faţă terenurile sunt împrejmuite cu gard, aşa cum cere regulamentul, dar puţine echipe au vestiare. La liga a IV-a nu se cere ca echipele să aibă tribune, ci doar să aibă terenul împrejmuit şi vestiare.

 

Cum vedeţi următorul campionat?   

Eu zic că va fi un campionat mai echilibrat decât cel care s-a încheiat acum, prin faptul că sunt nişte ambiţii mai mari. Eu cred că în sezonul viitor, se vor lupta pentru titlul de campioană a judeţului şi pentru a putea participa la barajul de promovare în liga a III-a AS Roma, Avântul Albeşti, FCM Dorohoi, FC Darabani, FC Săveni. Unele chiar dacă în acest an s-au luptat pentru a rămâne în liga a IV-a, au echipe şi condiţii destul de bune. (S.B.)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
55

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
10

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
162

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...