Mici şi iuţi, spre 5-0! Cum va arăta primul 11 al Romaniei cu Estonia

Mici şi iuţi, spre 5-0! Cum va arăta primul 11 al Romaniei cu Estonia

   Ionut Tabultoc

Maxim şi Bucur pe benzi, iar Stancu în spatele lui Keşeru: aceasta e reţeta testată ieri de selecţioner, folosită şi în pregătirea meciului cu Andorra. Marica ar intra în a doua repriză, pentru a mări un avantaj pe care Piţi îl doreşte consistent încă de la pauză.

Deşi s-a ferit să afişeze public o victorie la cinci goluri diferenţă cu Estonia drept obiectivul principal, pentru a nu pune presiune pe fotbalişti, Piţurcă pregăteşte aproape sigur o surpriză. Conştient de miza uriaşă, barajul CM 2014, s-ar fi hotărît să forţeze spre un 5-0 sau 6-1 cu balticii, astfel încît ce se întîmplă la Istanbul să cadă în plan secund.

Două certitudini, ieri şi Raţ

La antrenamentul de la Mogoşoaia, două dintre schimbările preconizate faţă de meciul cu Andorra au început ieri să se concretizeze. Tătăruşanu va fi între buturi, în vreme ce suspendatul Chiricheş va fi înlocuit de Găman. În flancul stîng al defensivei, Piţi l-a folosit la pregătire tot pe Latovlevici, însă merge pe cartea experienţei şi cel mai probabil Raţ va juca din primul minut, căpitan în locul stoperului lui Tottenham.

Gigel contra Dodel

Cuplul de închizători Bourceanu-Lazăr e punctul de forţă şi de echilibru la mijloc, în proporţie de 99%. De-aici în sus, Piţi inovează pentru a specula la maximum toate atuurile noastre şi slăbiciunile balticilor. Un trio Maxim-Stancu-Bucur, încercat şi la antrenamentele dinaintea meciului cu Andorra!, e soluţia cu care am putea marca mult diseară. Selecţionerul oscilează doar între benzile pe care "să le dea în lucru" lui Maxim şi Bucur, cîtă vreme fotbalistul lui Stuttgart poate da randament oriunde de la mijloc în sus, dar Gigel e eficient doar în stînga. Varianta Tănase, cea mai probabilă pînă ieri, a devenit una de rezervă: stelistul nu e un marcator, iar aportul său defensiv nu e tocmai ce ne trebuie diseară.

Asul de repriză secundă: Marica

Cu Bucur şi Stancu la mijloc, în fapt doi atacanţi la bază, România s-ar construi superofensiv pe hîrtie: asta şi pentru că în faţă o să apară şi un al treilea vîrf. Neaşteptat poate, Keşeru! Marcator cu Andorra, schimbat după 60 de minute. Piţi înclină să procedeze ca în partida de vineri: Marica introdus la pauză, pentru plusarea unui 1-0 sau 2-0, cîtă vreme cu Andorra am mai înscris de două ori după intrarea lui în teren.

Cum mergem la "baraj"

- locul secund din grupa B nu prinde barajul în proporţie de 99%, astfel că misiunea noastră e locul în 2 grupă

- la egalitate de puncte cu turcii, contează golaverajul; următorul criteriu e numărul de goluri marcate

- dacă Turcia nu învinge, e suficient să batem Estonia, indiferent de scor

- dacă Turcia învinge la un gol diferenţă, avem nevoie de victorie la cinci goluri diferenţă

sursa: gsp.ro



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
180

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
95

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
48

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...