Lucian Bute, invins de James DeGale, dupa o decizie controversata a arbitrilor
SPORT

Lucian Bute, invins de James DeGale, dupa o decizie controversata a arbitrilor
Lucian Bute a ratat sansa de a redeveni campion mondial desi a facut un meci superb in fata britanicului James DeGale.

Chiar daca sportivul nostru a dominat sapte reprize, arbitrii l-au desemnat invingator pe pugilistul britanic. Infrangerea lui Lucian Bute vine ca un soc, tinand cont de desfasurarea partidei, scrie ziare.com.

Lucian a facut un meci mare, pe care l-a dominat aproape in totalitate, dar arbitrii au vazut altceva. Chiar si evenimentele petrecute la finalul meciului aratau ca Bute ar fi trebuit sa castige. Specialistii postului britanic Sky Sports au admis, in pofida subiectivismului lor, ca Bute a fost mai bun, in timp ce DeGale nici macar nu a ridicat mainile de bucurie imediat dupa gongul final, cand romanul sarbatorea victoria.

Cu toate acestea, arbitrii l-au desemnat castigator pe James De Gale, prin decizie unanima: 117-111, 117-111 si 116-112. Extrem de mirat de aceasta decizie, Bute s-a indreptat spre arbitri si le-a cerut socoteala, insa nu a mai putut schimba nimic. "Daca asa au vazut ei...", a comentat sportivul nostru, vizibil afectat.

Bute a avut probleme cu DeGale doar in primele trei reprize, insa in rest a aratat o agresivitate nespecifica, l-a bagat in corzi pe britanic si a fost mereu la controlul partidei. Nu a fost insa suficient pentru a-si recupera centura mondiala.
"Vreau sa-mi felicit echipa si toti fanii mei care au venit pentru mine aici sa ma sustina, a fost o lupta mare, am facut totul pentru a castiga. A fost totusi o batalie stransa, e campion mondial si olimpic, iar daca juratii i-au dat lui decizia, o respect si nu am ce face. Ma intorc in sala si voi da totul de aici inainte pentru a fi din nou cel mai bun", a spus Bute.

"Pot sa spun acum despre Bute ca e un boxer de mare clasa. Am spus de la inceput ca sunt pregatit. Tot creditul pentru el, m-a facut sa lupt, sa boxez la nivel inalt. De 2-3 ani boxez la cel mai inalt nivel. Fac ce simt mai bine pe ring si s-a vazut ca am facut mai bine azi. In runda 5 nu am mai vazut mare lucru, am avut o sangerare, care m-a costat repriza respectiva. Vreau sa lupt la Vegas in 2016, sa unific centurile WBC si IBF. Il felicit si pe Fury, noi englezii suntem pe val", declara entuziast DeGale, in ultima fraza el referindu-se la marea victorie a lui Tyson Fury in fata lui Wladimir Klitshko, noaptea trecuta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...