Lovitură grea pentru sportul românesc: Trei campioane mondiale, printre care și o botoșăneancă, vor să se retragă!

Lovitură grea pentru sportul românesc: Trei campioane mondiale, printre care și o botoșăneancă, vor să se retragă!

   Foto: frcanotaj.ro

Sportul romanesc e pe cale sa primeasca o lovitura grea, dupa ce trei sportive romance, campioane mondiale in acest an, intentioneaza sa se retraga!

Laura Oprea, Adelina Bogus si Mihaela Petrila, componente ale barcii feminine de 8 plus 1 la canotaj, se gandesc serios sa puna punct carierei sportive, anunta Gazeta Sporturilor.

Cele trei acuza probleme de sanatate, iar sansele sa le vedem la Olimpiada de peste trei ani sunt aproape nule.

"Nu putem sa le fortam in nici un fel. E pacat insa ca se lasa la 24-25 de ani. Sunt probleme de sanatate, toti avem probleme, dar asta nu inseamna ca nu poti sa tragi un pic de tine", a declarat presedintele Federatiei Romane de Canotaj, Elisabeta Lipa, pentru sursa citata. "De fiecare data trebuie sa o luam iarasi de la capat. E rau, dar nu avem ce sa facem", a continuat aceasta.

Echipajul feminin de 8+1 al Romaniei, alcatuit din Ioana Vrinceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Denisa Tilvescu, Adelina Bogus, Laura Oprea si Daniela Druncea, a castigat, la inceputul lunii octombrie, medalia de aur Campionatele Mondiale de canotaj din SUA.

 

Componenta bărcii de 8 plus 1 a României, Adelina Boguș (29 de ani, n. 4 septembrie 1988, Botoșani) e nostalgică în privința copilăriei. A crescut la Botoșani, iar de la 13 ani a ajuns la canotaj. Debutul pe plan internațional l-a făcut la Campionatele Mondiale de Juniori din 2004, desfășuratd la Banyoles (Spania). Aici a obținut medalia de aur cu echipajul de 8+1. Un an mai târziu, a cucerit medalia de bronz în cadrul aceleiași competiții, la proba de două vâsle, împreună cu Mihaela Coteață.

La Campionatele Mondiale de Juniori din 2006, desfășurate la Amsterdam, Cojocariu a obținut o nouă medalie de bronz, de data aceasta împreună cu Nicoleta Albu.

Același echipaj a adus o medalie de bronz la Campionatele Europene de la Poznań (Polonia) din 2007. În 2008 a cucerit aurul în proba de dublu rame fără cârmaci la Campionatele Mondiale U23 de la Brandenburg (Germania), împreună cu Nicoleta Albu.[4] Sezonul s-a încheiat cu medalia de bronz obținută la Europenele de la Atena, împreună cu echipajul de patru vâsle (Ionelia Neacșu, Cristina Ilie, Roxana Cogianu). Împreună cu echipajul de 8+1 a cucerit bronzul la a doua etapă de Cupă Mondială de la München din 2009 și aurul la cea de-a treia etapă de la Lucerna. La Campionatele Mondiale U23 desfășurate la Račice, a obținut medalia de aur împreună cu Nicoleta Albu la categoria dublu vâsle fără cârmaci. Mondialele desfășurate la Bled în Slovenia a adus echipajului de 8+1 medalia de argint. Același echipaj a obținut medalia de aur și la Europenele de la Brest (Belarus).

Din 2013, Adelina Cojocariu a concurat doar la proba de 8+1. La Campionatele Europene din 2013 desfășurate la Sevilla (Spania), a obținut medalia de aur, în timp ce la regata de Cupă Mondială de la Lucerna a ocupat a doua treaptă a podiumului. Același palmares s-a repetat și în 2014, când la Campionatele Europene desfășurate în Belgrad (Serbia), echipajul feminin de 8+1 a cucerit aurul, iar la regata de la Lucerna, aceeași echipaj a cucerit medalia de argint.

La Campionatele Europene din 2015 de la Poznań, echipajul de 8+1 s-a clasat pe locul trei. În 2016, prin rezultatul din cadrul regatei preolimpice de la Lucerna, echipajul de 8+1 (Mihaela Petrilă, Ioana Strungaru, Mădălina Bereș, Andreea Boghian, Laura Oprea, Roxana Cogianu, Irina Dorneanu, Daniela Druncea și Adelina Cojocariu) a reușit să se califice de pe primul loc la Jocurile Olimpice de vară din 2016. Echipajul a obținut medalia de bronz, după ce în urmă cu patru ani canotajul românesc nu a cucerit nicio medalie.

În 2017, botoşăneanca Adelina Boguş, membră a echipajului de 8+1 al României, a cucerit aurul la Campionatele Mondiale de canotaj.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...