Lovitură de teatru! Meciul Grecia - România va fi transmis de un post de stiri!

Lovitură de teatru! Meciul Grecia - România va fi transmis de un post de stiri!

   Mediafax

Cu doar o săptămână înaintea meciului Grecia - România, turul barajului pentru calificarea la CM 2014, drepturile TV ale meciului au ajuns la o destinaţie surpriză, anunta ProSport.ro.

Postul de ştiri România TV a reuşit să achiziţioneze drepturile pentru jocul tur din Grecia, după ce Consiliul de Administraţie al TVR a considerat prea mare suma de 270.000 de euro solicitată iniţial de compania care deţinea drepturile. Favorită pentru a transmite şi jocul tur devenise Antena 1, care oferise în jur de 170.000 de euro, dar pe ultima sută de metri postul România TV a câştigat drepturile.

Meciul se va juca vineri, 15 noiembrie, de la ora 21:45, la Atena. Antena 1 va transmite partida retur patru zile mai târziu, marţi, 19 noiembrie, de pe Arena Naţională, de la ora 21:00, ca parte a contractului cu Federaţia Română de Fotbal pentru jocurile de pe teren propriu din preliminarii.

Postul România TV este deţinut de deputatul PSD Sebastian Ghiţă, care este şi principalul finanţator al echipei de baschet CSU Ploieşti, campioană en-titre a României. Nu este pentru prima oară când un post de ştiri transmite un meci de fotbal important. În 2006, Realitatea TV a transmis meciul Steaua - Rapid din sferturile Cupei UEFA şi turul semifinalei Steaua - Middlesbrough, pentru cele două partide plătind aproximativ 500.000 de euro. Meciul Steaua - Rapid a reuşit atunci o audienţă foarte bune, 27 de puncte de rating pe publicul urban.

"Ciudaţii din CA al TVR ar trebui să-şi dea demisia"

Contactat de ProSport, Sebastian Ghiţă a confirmat informaţia: "În primul rând vreau să-i felicit pe managerii de la România TV, pentru că au realizat acest contract. Era o ruşine pentru România ca acest meci să nu se vadă în ţară. Cred că Elvis, Săftoiu şi toţi ciudaţii din Consiliul de Administraţie de la TVR au greşit profund şi ar trebui să-şi dea demisia. Le-am transmis managerilor de la România TV că, dacă nu acoperă banii din piaţa de publicitate, îi ajut eu. Suma plătită este confindenţială, dar se înscrie în jurul celei vehiculate (n.r. 200.000 de euro)", a declarat Sebastian Ghiţă pentru ProSport.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
31

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
4

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
159

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...