Lotul FC Botoșani s-a reunit astăzi după vacanța de iarnă

Lotul FC Botoșani s-a reunit astăzi după vacanța de iarnă

Vacanța s-a încheiat astăzi pentru o parte dintre jucătorii echipei FC Botoșani. La reunirea lotului au venit jucătorii români și juniorii de la echipa satelit, străinii urmând să ajungă vineri la București.

Antrenorul Marius Croitoru a programat în această dimineață reunirea lotului FC Botoșani.

Au venit puțini jucători deoarece străinii au primit două zile în plus de vacanță.

Pentru a completa lotul, au fost promovați mai mulți jucători de la FC II Botoșani printre care și David Croitoru, fiul antrenorului principal. Către prima echipă au făcut pasul: Alexandru Caia, Alexandru Piftor, Bogdan Filip, Marian Târșa, Șerban Tomache și Marian Chica- Roșa.

În paralel, FC Botoșani s-a despărțit de trei jucători care a fost în lot în prima parte a campionatului. Este vorba de fundașul Nikita Kolesovs, mijlocașul Leonel Pierce și atacantul Sofiane Moussa.

Cei trei nu au confirmat în meciurile în care au evoluat iar tehnicianul botoșănean a decis să renunțe la ei. De asemenea, unii jucători tineri care s-au antrenat cu prima echipă dar au jucat la FC II Botoșani vor fi împrumutați la formații de liga a doua.

„Sunt jucători care nu mai intră în vederile noastre pentru acest retur. Sunt Moussa, Nikita Kolesovs. Mai sunt jucători tineri care vor fi împrumutați pentru a juca mai multe minute decât au făcut-o la noi. Este foarte greu să te antrenezi o lună de zile și să joci câteva minute. Vor fi împrumutați la echipe de liga a doua. Niciun copil nu va pleca liber. La anul avem nevoie de ei, sunt jucători în care eu îmi pun mari speranțe. Erau foarte mulți și am preferat ca unii să meargă la alte echipe”, a spus Marius Croitoru.

Dintre titulari, singurul care a plecat este Hervin Ongenda. Întrebat dacă va mai pleca cineva din echipa de bază, Marius Croitoru a spus: „Până în momentul acesta, nu. Nu știu ce se va întâmpla pe viitor. Există posibilitatea să mai plece Miron dar în momentul acesta, din câte știu eu, sută la sută nu pleacă”.

În următoarele două zile este programată vizita medicală iar vineri lotul FC Botoșani va pleca spre București urmând ca sâmbătă dimineața să facă deplasarea în Turcia. În cantonamentul din Turcia, FC Botoșani va juca cinci meciuri amicale.

Programul amicalelor FC Botoșani din Turcia:

14 ianuarie: FC Botoșani – Paksi SE (locul 10- Liga 1, Ungaria)

16 ianuarie: FC Botoșani – Legia Varșovia (locul 1- Liga 1, Polonia)

18 ianuarie: FC Botoșani – PFK Beroe Stara Zagora (locul 7- Liga 1, Bulgaria)

20 ianuarie: FC Botoșani – Ahmat Groznii (Locul 12- Liga 1, Rusia)

22 ianuarie: FC Botoșani – Spartak Trnava (Locul 6- Liga 1, Slovacia)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
26

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
49

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
200

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...