Liviu Ciobotariu: "Suntem într-o perioadă dificilă. Nu mai avem încredere în noi, nu mai avem personalitate, jucăm cu frâna de mână trasă"

Liviu Ciobotariu: "Suntem într-o perioadă dificilă. Nu mai avem încredere în noi, nu mai avem personalitate, jucăm cu frâna de mână trasă"

FC Botoşani şi FC Hermannstadt se vor întâlni pe 13 aprilie 2019, în etapa a 5-a din Liga 1 Betano (play-out), pe stadionul "Municipal" din Botoşani, de la ora 18:30. FC Botoşani este fără victorie de aproape două luni, iar în etapa trecută a fost învinsă de Gaz Metan cu scorul de 2-0.

Tehnicianul Liviu Ciobotariu recunoaște că echipa sa este într-un blocaj, că jucătorii nu mai au încredere și că s-au făcut multe greșeli individuale. "Îmi asum în totalitate rezultatele negative așa cum am avut succese și am avut un parcurs bun, am fost mândru și m-am bucurat. Trebuie să recunosc că suntem într-un blocaj, nu reușim de cinci meciuri să ieșim din acest blocaj. Suntem într-o perioadă dificilă, grea, nu mai avem încredere în noi și aici mă refer la jucători, nu mai avem personalitate, jucăm cu frâna de mână trasă. Faptul că rezultatele pozitive nu apar s-a instaurat o stare negativă la jucători, le lipsește moralul, încrederea, personalitatea și asta a dus la ceea ce se întâmplă în momentul de față la echipă. Este adevărat că sunt și jucători ieșiți din formă, facem în continuare greșeli individuale, dar pun acest aspect pe lipsa de încredere", a spus - potrivit fcbotosani.ro - antrenorul celor de la FC Botoșani.

Cu toate acestea, Liviu Ciobotariu așteaptă ca jucătorii să aibă o tresărire de orgoliu. "Sper la o tresărire de orgoliu, mă bazez pe caracterul jucătorilor. Am vorbit cu ei după fiecare meci și le-am spus că nimic nu ne poate ajuta decât noi înșine, să arătăm să dăm mai mult pe teren, că suntem o echipă bună care ne-am bătut pentru primele șase locuri. Nu ne pot ajuta nici cei din conducere, nici suporterii, nici presa, noi suntem singurii care putem ieși din această situație. Dacă mă uit la ultimul meci la Mediaș, am făcut o a doua repriză bună, cu o posesie net superioară celui mai bun adversar din Play-out, însă plătim prin greșeli personale. Nu este ușor de gestionat pentru că și jucătorii trec prin momente grele, eu sunt alături de ei și vreau să vă spun cu cea mai mare sinceritate că nu mi-am pierdut încrederea în ei chiar dacă sunt ieșiți din formă. Îi înțeleg pentru că și eu am jucat fotbal și am trecut prin lucrurile acestea".

Chiar dacă, după meciul cu Mediaș, se vorbea mult despre o posibilă demitere a antrenorului de la FC Botoșani, se pare că Liviu Ciobotariu se bucură încă de încrederea acționarilor. "Am avut o discuție cu conducerea și investitorul clubului pentru că este normal ca ei să se intereseze de soarta echipei. Am explicat foarte clar părerile mele, de ce suntem în această situație, despre ce vom face în continuare. Sunt un antrenor cu o oarecare experiență în Liga 1 la echipe de top, am antrenat și echipe care au avut probleme însă nu-mi aduc aminte să fi trecut prin această situație. Eu trebuie să-mi păstrez luciditatea, nu am intrat în panică, încă am puterea să scot echipa pentru că soluții sunt. Nu vreau să pun presiune pe jucători, dar și ei trebuie să ma ajute să putem ieși din impas. Eu nu am cedat, nu am ridicat brațele, sunt un luptător, am fost și ca jucător și ca antrenor și ca zodie sunt berbec, sunt încăpățânat să fac multe lucruri pozitive și sunt convins că pot să le fac, dar am nevoie și de susținerea jucătorilor. Mi-au dovedit că au capacitatea de a se mobiliza la jocurile pe care le-am câștigat. Să dau un exemplu: care este adevărata valoare a lui Burcă? Meciul cu Dinamo, unde a fost liderul apărării sau meciul de la Mediaș? Unde este adevărata valoare a unui mijlocaș sau a unui fundaș lateral? Dacă nu aveau calitate și determinare nu ajungeam să avem rezultatele pozitive pe care le-am avut. Este un blocaj în momentul de față", a încheiat Liviu Ciobotariu. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie acroșată pe trecerea de pietoni, în municipiul Botoșani

Luni, 16 Septembrie 2019
1294

O femeie a fost rănită pe trecerea de pietoni, luni după-amiază, după ce un tânăr șofer nu i-a acordat prioritate și a acroșat-o. Incindentul s-a petrecut în apropiere de sensul giratoriu d...

Amendă în valoare de 130.000 de lei după incendiul de la Stăuceni!

Luni, 16 Septembrie 2019
1179

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu de la Botoșani au anunțat că au aplicat astăzi cea mai mare sancțiune posibilă după incendiul care a durat nu mai puțin de 24 de ore, la groapa de gunoi d...

Arbitrul George Rădulescu, măcelarul Botoșaniului! Greșeli grave făcute de acesta în ultimele sezoane, împotriva echipei lui Iftime!

Luni, 16 Septembrie 2019
327

Arbitrul George Rădulescu a devenit, în opinia publică, unul dintre cei mai slabi arbitri din România. Acesta a făcut praf partida dintre Dinamo și Botoșani, trupa bucureșteană fiin...