LIGA 1: Percheziţii acasă la Dumitru Dragomir in cazul vanzarii drepturilor TV! Evaziune de 3 milioane de euro!

LIGA 1: Percheziţii acasă la Dumitru Dragomir in cazul vanzarii drepturilor TV! Evaziune de 3 milioane de euro!
Contractul de vanzare a drepturilor TV a devenit obiectul unei anchete. Luni dimineata, politistii au descins la 11 adrese din Bucuresti si Ilfov, intr-un dosar in care prejudiciul este estimat la 3 milioane de euro.  

Sapte oameni din fotbal, al caror nume nu este cunoscut momentan, sunt anchetati in dosarul de vanzare a drepturilor TV din perioada 2011/2014, informeaza Realitatea TV.

Printre cei sapte se afla insa si Dumitru Dragomir, fostul presedinte al LPF. Perchezitiile politistilor au inceput luni dimineata, cand 10 locuinte ce apartin unor oameni de fotbal au fost cercetate.Perchezitii au avut loc si la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Cele sapte persoane din fotbal sunt suspectate de delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani. Politistii ancheteaza posibile infractiuni ce au avut loc intre 2011 si 2013. Prejudiciul ar fi de 3 milioane de euro.

"Din informatiile obtinute pana in acest moment, se pare ca, in perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi savarsit infractiuni in legatura cu vanzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Prejudiciul estimat este de trei milioane de euro", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei, citat de Mediafax.

Ancheta a inceput in urma unei sesizari a Serviciului Roman de Informatii (SRI). Drepturile de televizare in perioada 2011/2014 au fost vandute de Liga Profesionista de Fotbal catre posturile Digi Sport, Dolce Sport si Antena 1, pentru 33,6 milioane de euro anual (inclusiv TVA).

Digi Sport a cumparat sapte pachete, in timp ce Dolce si Antena 1 cate unul.

Acest contract a starnit insa mai multe controverse in ultimii ani. In 2011, Gigi Becali il acuza pe Dumitru Dragomir ca a incasat un comision de 5% pentru intermedierea tranzactiei, insa totul a ramas la nivelul unei discutii.

In schimb, anul trecut Dumitru Dragomir a fost acuzat ca a incasat o mita de 1,7 milioane de euro, dupa un parteneriat cu RCS-RDS.

Ancheta este in curs de desfasurare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
267

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
46

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
394

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...