La multi ani, Gica Hagi! "Regele" fotbalului romanesc implineste 50 de ani! VIDEO

La multi ani, Gica Hagi! "Regele" fotbalului romanesc implineste 50 de ani! VIDEO
Gica Hagi, "Regele" fotbalului romanesc, asa cum este cunoscut si recunoscut peste tot in lume, implineste joi, 5 februarie, varsta de 50 de ani.

Desi poate n-a fost cel mai bun sau cel mai talentat produs al fotbalului din tara, insa cu siguranta se afla in top si la aceste capitole, Hagi este jucatorul care a lasat amprenta cea mai puternica asupra fenomenului. Nascut in localitatea constanteana Sacele, Gica a batut mingea de cand isi aminteste, acesta fiind, de altfel, singurul cadou pe care l-a cerut de la parintii sai. Avand un extraordinar talent nativ, el s-a facut repede remarcat, iar dupa ce a ajuns in Constanta, pasul catre fotbalul profesionist a fost unul firesc.

A inceput la echipa Palatului Copiilor din localitate, a ajuns apoi la juniorii Farului, la echipa de seniori, la Sportul Steaua si Real Madrid. Totul in decurs de cativa ani, in cea mai agitata perioada a Romaniei comuniste. E greu ca acum, cand "Regele" implineste 50 de ani, o jumatate de secol, sa mai poti spune ceva nou, ceva ce nu s-a spus, despre acesta.

Cariera, declaratiile, chiar viata, i-au fost disecate de-a lungul timpului, astfel ca Gica ne apare ca o carte deschisa, despre care poti afla orice cu numai cateva click-uri. Merita insa reluata o declaratie emotionanta si interesanta in acelasi timp, data de Hagi cu putin timp inainte de a implini 50 de ani.

"Am vrut sa fiu fotbalist, numai fotbalist! Eu sunt de la mare, dar cand terminam orele de scoala nu ma duceam la plaja, ma duceam la fotbal. Fotbalul este placere. Il iubesc, imi place! Cred ca m-am nascut pentru el", a spus Hagi in editia de joi a Gazetei Sporturilor, citat de ziare.com.

De la colegii alaturi de care batea mingea pe terenurile din Constanta, pana la primii coechipieri de la Farul, Sportul sau Steaua, toti sunt de acord ca Hagi a fost un fenomen. Din pacate, la cum arata "sportul rege" in Romania anului 2015, pare ca a fost un fenomen irepetabil.

La multi ani, Gica Hagi!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1279

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
343

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
332

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...