La ei se poate! Salvator la 17 ani: Riedewald a debutat la Ajax cu două goluri în 5 minute - VIDEO

La ei se poate! Salvator la 17 ani: Riedewald a debutat la Ajax cu două goluri în 5 minute - VIDEO
Într-un moment cînd Ajax era condusă la Kerkrade, antrenorul De Boer a riscat totul cu un copil. Şi copilul a întors meciul. 2-1 pentru "lăncieri" la final.

Filosofie-model la Amsterdam. Ce faci ca antrenor cînd e 1-0 pentru adversari în minutul 80 şi nu mai ai decît o schimbare? Dacă eşti Frank de Boer, care are stilul Ajax imprimat în ADN, scoţi un "închizător" de 33 de ani, pe Poulsen, şi rişti totul pe cartea tinereţii. Promovînd încă un "diamant" al academiei "lăncierilor".

Jairo Riedewald, 17 ani, fundaş-extremă stîngă, nu jucase nici o clipă în Eredivisie. Şi-a dat jos treningul şi a zbughit-o pe gazon cu prospeţimea şi entuziasmul adolescenţilor.

"Dacă intri, trebuie să fii deasupra tuturor. Arată-mi ce poţi!", i-a spus De Boer.

Efectul?

Minutul 87, 1-1: Riedewald a egalat din poziţie de vîrf, cu un şut din 6 metri!

Minutul 90+2, 1-2: Jairo a păcălit pasul la ofsaid al rivalilor, infiltrîndu-se în careul mic şi deviind mingea în plasă.  

"Fantastic ce mi s-a întîmplat!", a exclamat puştiul. "Să joc atît de puţin şi să salvez Ajaxul. Azi sînt cel mai fericit om din lume".

22,7 ani a fost media de vîrstă a "lăncierilor" ieri, după intrarea lui Riedewald

sursa: gsp.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
295

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
94

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
62

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...