JUNIORI: Sistem competitional schimbat in campionatele de fotbal! Liga Elită are o singura echipa din Botosani! PROGRAM

JUNIORI: Sistem competitional schimbat in campionatele de fotbal! Liga Elită are o singura echipa din Botosani! PROGRAM
Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a aprobat un nou sistem de desfăşurare pentru campionatele grupelor de juniori A (jucători născuţi în 1997 sau după anul amintit) şi B (jucători născuţi în 1999 sau mai mici ca vârstă).

Campionatele se vor desfăşura pe două categorii, cel de elită şi cel clasic, acestea fiind denumirile în vigoare începând cu sezonul 2015-2016.

În campionatul de elită vor participa echipele de juniori, 24 de toate la A şi tot 24 la B, ale cluburilor care s-au clasat pe unul dintre primele trei locuri în fiecare dintre cele opt serii ale ediţiei precedente. 

Echipele au fost repartizate, pe baza criteriului geografic, în două grupe a câte 12. Se va juca în sistem campionat, tur-retur, începând din 29 august, când este programată a se desfăşura prima etapă din tur. Returul va începe în 14 noiembrie.

Problema care apare este cea cu deplasările, care vor fi mai lungi decât cele din campionatul anterior. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica la turneul final, în semifinalele campionatului. 

In campionatul elita la juniori A, adica un fel de Liga 1 la juniori, a fost repartizata si echipa pregatita de prof. Daniel Schiopu, CSS Botosani, care a terminat campionatul pe locul VI, insa a profitat de faptul ca alte cluburi clasate mai sus in clasament au refuzat inscrierea pentru ca nu au echipe. La juniori B nu se afla nicio echipa din Botosani.

Faza finală la juniori A se va desfăşura în perioada 22-24 aprilie 2016. Faza finală la juniori B va fi în zilele 27-29 mai.

Campionatul clasic sau Liga 2 la juniori

“În competiţia cu numărul 2 a fotbalului juvenil vor participa echipe ale cluburilor clasate pe locurile 4-12 în seriile ediţiei 2014-2015, precum şi ale altor unităţi sportive afiliate. Echipele înscrise până pe 31 iulie şi acceptate vor fi repartizate în patru serii a câte 14-16, dacă numărul este mai mare se vor crea serii suplimentare., se mai precizează în comunicatul FRF.

La juniori A se afla FC Botosani, iar la juniori B vor participa FC Botosani si CSS Botosani, insa aici nu au fost finalizate cele 4 serii. 

Jocurile se vor desfăşura tur-retur, 26-30 etape, iar echipele clasate pe primul loc în aceste serii vor promova în categoria elită. Campionatul clasic va începe în 22 august.

CSS Botosani va juca la Bucecea

Meciurile celor doua echipe de juniori de la CSS Botosani vor avea loc la Bucecea, acolo unde vor mai evolua si cele doua formatii de juniori de la FC Botosani, dar si echipa de Liga a IV-a, AS Bucecea.

Terenul de fotbal este unul destul de prost, astfel ca vor fi probleme mari pentru toate echipele care vor juca acolo, mai ales ca Bucecea urmeaza sa ajunga formatii precul Viitorul Constanta sau Dinamo Bucuresti.

APASA AICI si vezi echipele din Seria Est a Ligii Elita, dar si programul meciurilor!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
3

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
123

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
634

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...