Interviu / Valeriu Iftime: `Va fi o remaniere a lotului la finalul campionatului`

Interviu / Valeriu Iftime: `Va fi o remaniere a lotului la finalul campionatului`

Conducerea clubului FC Botoşani consideră că aceste sezon a fost unul ratat şi încearcă pe final să vadă cine merită să rămână în continuare şi care vor fi jucătorii puşi pe lista de transferări în

 

A fost un sezon ratat pentru FC Botoşani?

 Sigur că acest sezon poate fi considerat ratat dacă ne gândim la pretenţiile pe care le-am emis eu la începutul campionatului, când am spus că putem lupta pentru primele locuri. Dacă nu putem să ne clasăm pe unul din primele două locuri, măcar să fim pe trei-patru, ceea ce ar fi adus un mare câştig de imagine. Din nefericire nu s-a putut, deoarece la momentul acesta nu avem forţa fotbalistică de a ajunge acolo. Chiar dacă la un moment dat puteam învinge orice echipă din seria noastră, s-a văzut că rezistăm pe tot parcursul campionatului. Au fost supuşi la un efort serios ca să vedem dacă ne putem baza pe un lot serios şi am ajuns în situaţia în care şapte - opt fotbalişti din lotul de bază, au cedat. Din acest punct de vedere putem spune că a fost un sezon ratat.

 Au fost şi părţi bune?

 Ca să nu ratăm totul ne-am repliat din mers şi am încercat să vedem care sunt părţile bune. Am decis să încercăm tot lotul, pe toţi cei 20 de fotbalişti pa care îi ţinem la Botoşani în nişte condiţii foarte bune de divizia B. La condiţiile pe care le-am asigurat noi, părerea mea este că locul 8-9 este puţin.

 Unde s-a greşit?  

 Greşeli au fost peste tot. Poate şi eu m-am avântat să dau o ţintă mai sus decât puteau ei. Antrenorul a încercat să meargă pe linia această, să forţeze cât de mult se poate şi în perioada de iarnă a făcut o pregătire ca pentru un lot de primele două locuri, oamenii au văzut că nu pot. Unii nu au putut mental. Unii nu pot fi profesionişti cu adevărat. Trebuie oameni care poţi să îi reabilitezi. Nici politica aceasta de a scoate din oameni care nu au dat rezultate în altă parte, nu s-a dovedit profitabilă.

 S-a dovedit că unii jucători nu pot mai mult?

 S-a dovedit clar că foarte mulţi din jucătorii noştri nu pot mai mult. Acum vrem să verificăm potenţialul celor tineri. Cei mai în vârstă care formează structura şi grosul echipei noastre, au cedat şi mă gândesc la Aldea, Kano, Derra, Ursu nici Cornea şi nici Ungureanu nu au rezistat, chiar Sitaru. Dacă socotim echipa din tur şi cea din retur, vedem că nu am reuşit niciodată să aliniem aceeaşi echipă două meciuri la rând.

Dar jucătorii pierd nişte bani...

 Pierd mulţi bani. Dar nu au motivaţia care ar trebui. Îşi dau seama abia prin mitul 70 că trebuie să marcheze. După ce am făcut 3-0 cu Dunărea Galaţi şi am făcut 1-1 la Chiajna s-a gândit cineva că nu învingem pe Focşani? Ne-am creat ocazii, am ratat dar nici jocul nu a funcţionat. În acelaşi timp este foarte adevărat că unele echipe precum Focşani sau Intergaz, joacă mai bine acum. În ultima etapă Intergaz a zdrobit pe CS Otopeni la ei acasă.

V-au spus jucătorii că Leo Grozavu este prea dur?

 Eu am avut o discuţie cu jucătorii. Bineînţeles că eu am vorbit şi cu Leo legat de atitudinea lui de după meci, pentru că nu poţi să fii continuu cu puşca la tâmplă. Trebuie ascultate ambele părţi. Dacă vorbeşti cu fotbaliştii îi crezi, dacă vorbeşti cu antrenorul îl crezi şi pe el. Atunci trebuie să pui în balanţă cele două opinii şi să vezi ce e mai bine pentru noi FC Botoşani. La ora actuală, din lotul nostru sunt 10-11 fotbalişti care pot să rămână la Botoşani şi să facă performanţă. Mă refer la Vaşvari, la Luca, Acsinte, Cilean, Simao, Ciornei. Sunt fotbalişti care pot mai mult şi sunt convins că se poate merge cu ei mai departe.

Ce se va întâmpla cu ceilalţi?

 O parte o să plece de bună voie, iar pe o parte o să îi trimitem noi. În momentul acesta încă nu se ştie cine pleacă şi cine rămâne.

Va fi o remaniere a lotului în vară?

 Va fi clar o remaniere a lotului la finalul campionatului. S-a creat un conflict care s-a încheiat cu despărţirea de doi fotbalişti care în opinia mea erau buni. Două piese importante au plecat şi să vedem cine mai merge pe varianta asta a războiului.

Doriţi ca aceasta să fie o lecţie pentru restul jucătorilor?

 Nu vreau să fie o lecţie, deşi poate fi interpretată şi astfel. Eu nu ţin cu Leo Grozavu, ci încerc să caut soluţia cea mai bună pentru club. Spre exemplu, Ungureanu a venit la antrenament în adidaşi şi a spus că nu poate face deplasarea pentru că îl doare ceva. Leo i-a spus că îl i-a accidentat, iar el a zis că nu poate. Este clar că el nu vroia să facă deplasare. La fel şi Cornea. I se cer tot felul de lucruri să le facă, spune da şi nu face. Eu am insistat pe lângă Leo şi pentru Ungureanu şi pentru Cornea, dar cei care nu respectă regulile până la urmă pleacă acasă. (Răzvan Sauciuc)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
875

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
275

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
231

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...