Interviu: Leo Grozavu: `La momentul acesta nu suntem pregătiţi pentru a face faţă rigorilor diviziei A`

Interviu: Leo Grozavu: `La momentul acesta nu suntem pregătiţi pentru a face faţă rigorilor diviziei A`

 Antrenorul principal al FC BotoÅŸani, Leo Grozavu consideră că la acest moment formaÅ£ia botoşăneană nu este pregătită de divizia A. Tehnicianul formaÅ£iei botoşănene, susÅ£ine că trebuie mers etapizat, realizată i  

Cum caracterizaţi acest tur de campionat?

 Am făcut o analiză şi urmează să discutăm şi cu acţionari. Am avut o evoluţie bună. Nu extraordinară, dar bună.

 În acest tur de campionat, echipa a avut momente de inconstanţă...

 Nu suntem Real Madrid. Şi Real Madrid, mai are perioade de inconstanţă. Suntem FC Botoşani, am plecat cu un obiectiv în campionat, suntem în respectivul obiectiv, ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat în vară şi cred că evoluţia echipei a fost mulţumitoare. Putea să fie şi mai bună. Am avut momente în care nu am reuşit să ne concentrăm şi din cauza aceasta am şi pierdut.

 Care e cauza acestei inconstanţe?

 Inconstanţa a venit de la problemele pe care le-am avut vis-a-vis de lotul de jucători.

 Aţi făcut câteva achiziţii în vară. Vă mulţumeşte prestaţia lor? Am făcut nişte achiziţii aşa cum se face peste tot. Nu pot să spun că nu sunt mulţumit, dar nici nu pot să spun că ei au rupt gura târgului. Au fost jucători cu evoluţii constante dar şi jucători, cu meciuri mai puţin reuşite. La momentul acesta putem spune că ei au avut o evoluţie mulţumitoare. Eu nu fac nominalizări şi de fiecare dată vorbesc de echipă. În afară de Satco, toţi ceilalţi jucători au evoluat în acest tur de campionat. Unii au făcut-o bine, iar alţii mai puţin bine.

 Dacă revine Bădescu, Satco mai rămâne la echipă?

 Nu se pune problema să revină Bădescu. El a avut un contract semnat pe care nu l-am mai înregistrat deoarece s-a accidentat şi nu mai este jucătorul nostru. El este într-o perioadă de convalescenţă, vine după şase luni de inactivitate şi e dificil ca noi să ne bazăm pe el. Dacă ar fi ţinut în continuare legătura cu noi şi am fi ajuns la o înţelegere, el ar fi putut să reintre în pregătire şi probabil ar fi putut să ne ajute.

 Sunt jucători la FC Botoşani, care nu au faţă de divizia B?

 Noi avem acum un lot de jucători şi nu fac nominalizări la momentul actual şi niciodată nu o să fac aşa ceva, pentru că nu e normal. În funcţie de ce jucători vor veni probabil, unii jucători din lotul actual vor pleca. Dacă nu va veni nimeni, acesta e lotul de jucători şi cu el vom merge în continuare.

 De câţi jucători mai aveţi nevoie?

 Eu aş avea nevoie de jucători pe fiecare post. Consider că la momentul acesta fiecare post la FC Botoşani trebuie întărit. Orice jucător bun are loc la momentul acesta la FC Botoşani.

 Aveţi un beget pentru transferuri?

 Nu am discutat încă cu conducerea acest aspect. Putem să avem buget de transferuri şi nu e obligatoriu să îl cheltuim. Important e cum îl cheltuim. În iarnă e foarte greu să aduci jucători valoroşi. Sunt şi jucători liberi de contract care sunt foarte buni, dar nu iarna. 

 Cum vi se pare această serie a ligii secunde, din care face parte şi FC Botoşani?

 Înainte de a începe campionatul, mi s-a părut o serie foarte grea. Pe măsură ce s-au scurs etapele, pot spune că e o serie în care FC Botoşani s-a comportat onorabil şi cu mai multă concentrare şi organizare se putea obţine şi mai mult.

 Ce şanse sunt ca FC Botoşani să se claseze la finalul campionatului pe unul din primele două locuri?

 Depindem foarte mult de ceea ce se va întâmpla în iarna aceasta, ca strategie. Dacă vom reuşi să facem achiziţii bune, ceea ce în general este foarte greu iarna, depinde şi de locul unde vom juca în retur pe teren propriu şi în funcţie de toate acestea putem să ne gândim sau nu la locul doi, pentru că primul loc cred că este amanetat.

 Are Botoşaniul posibilitatea de visa la divizia A?

 De fiecare dată văd că echipa este analizată la sânge. Ar trebui să vedem dacă ceea ce ne dorim este conform cu ceea ce putem şi din punct de vedere a echipei şi a antrenorilor şi a structurii şi al finanţării la nivelul diviziei A. Aici trebuie să ne facem o strategie. E normal să îţi doreşti. Dacă nu îţi doreşti nu poţi să ai. FC Botoşani la momentul acesta încă este o echipă tânără în divizia B. Trebuie să o ia pas cu pas, ca să ajungă în divizia A şi în momentul în care vom fi pregătiţi din toate punctele de vedere, atunci, cu mine sau fără mine, va promova. Deocamdată mai avem mult. Conjunctural, sigur, putem să promovăm, dar la momentul acesta nu suntem pregătiţi pentru a face faţă rigorilor diviziei A.

 Ce buget ar trebui pentru promovarea în prima ligă?

 Banul nu e o garanţie a reuşitei, dar în schimb, fără bani nu poţi să faci nimic. Oricum, dacă vrei să promovezi şi să rămâi în divizia A, trebuie bani. Dacă nu ai banii respectivi, nici nu are rost să te gândeşti. În acelaşi timp nu e obligatoriu, că dacă ai banii respectivi să rămâi în divizia A.

 Unde se situează Botoşaniul la nivel de infrastructură în Liga a II-a?

 În ceea ce priveşte infrastructura stăm destul de prost, dar să sperăm că în timp se va rezolva. Eu sunt convins că dacă am fi avut un teren mai bun, probabil am fi avut puncte în plus. Echipa a arătat că atunci când joacă pe teren bun se exprimă altfel. În plus şi prospeţimea noastră pe final de campionat ar fi fost alta dacă nu am fi jucat foarte multe jocuri în condiţii foarte grele. 

 Vă gândiţi să achiziţionaţi jucători din străinătate?

 Noi ne gândim la orice soluţie. Când luăm o decizie, trebuie să o analizăm foarte bine. Pot fi soluţii chiar şi jucători din alte ţări, numai că şi aici există anumite riscuri, modul cum ei se adaptează, la alimentaţia din România, la ceea ce înseamnă campionatul românesc şi nu este uşor ca într-un timp relativ scurt să aduci jucători care să facă faţă, chiar dacă ei în aparenţă pot fi valoroşi. În afară că birocraţia din România ne face să umblăm foarte mult după actele necesare şi din punct de vedere sportiv este destul de dificil pentru că durează până se obişnuiesc cu colegii, până învaţă să comunice, limba fiind un mare impediment. Sunt mulţi factori care influenţează şi de aceea când se face un tranfer din străinătate trebuie analizat foarte bine.

 Se vorbeşte de foarte mult timp de copii şi juniori. Sunt jucători care să poată face faţă la nivelul Ligii a II-a?

 Asta este o mare problemă. Am avut zilele trecute nişte teste cu juniori veniţi atât de la Botoşani cât şi din alte părţi. Diferenţa dintre ce vrei şi ce poţi este destul de mare. La capitolul copii şi juniori, Botoşaniul stă destul de prost. Cauzele sunt multiple, unele dintre vele chiar obiective şi ţin de infrastructură. Este foarte greu să lucrezi dacă nu ai infrastructură. Chiar şi în aceste condiţii trebuie să încercăm să facem ceva. La momentul acesta Botoşaniul atâta poate şi probabil în viitor o să poată mai mult. Până atunci, noi avem nevoie de fotbalişti, pentru că nu se poate la infinit să cumperi şi mai trebuie să mai şi scoţi din propria pepinieră. Asocierea care există la ora actuală cu LPS-ul poate fi benefică, dar atâta timp cât ies şi jucători. Sunt jucători care vin cu anumite carenţe şi la care le trebuie o anumită perioadă  ca să crească şi să facă faţă la divizia B. Nefiind certitudini trebuie să aduci din altă parte ceea ce înseamnă costuri suplimentare.

 Câte stagii de pregătire vor fi în această iarnă? Va fi un cantonament în străinătate?

 Nu ştiu la momentul acesta, dar şi aici tot de buget vorbim. Ca să facem un cantonament în străinătate ne trebuie un buget considerabil şi nu ştim dacă conducerea clubului poate să facă eforturile respective. Probabil se va face un cantonament montan. Va fi o perioadă de reacomodare în Botoşani, vizită medicală, tot felul de teste, vom pleca într-un stagiu centralizat la munte în care vom încerca să ne axăm pe parte de pregătire fizică şi apoi vom veni în Botoşani. Vom încerca să facem mai multe jocuri, acolo unde se poate. (S.B.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
156

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
459

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
34

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...