Interviu cu Florin Andone: „Cel mai frumos sentiment este când joci pentru echipa națională”

Interviu cu Florin Andone: „Cel mai frumos sentiment este când joci pentru echipa națională”

Proaspăt transferat în Turcia, la Galatasaray, fotbalistul botoșănean Florin Andone a acordat un interviu pentru FRF TV. "Eroul" înfrângerii cu Spania a vorbit despre obiectivele sale, despre dificultățile pe care le-a întâmpinat, despre sine în genere.

Iată răspunsurile acestuia:

Dacă ar fi să scrii o carte despre carieră ta, care ar fi titlul acesteia? 

Never give up. Am avut încredere de mic în mine, am încercat tot timpul să lupt, să îmi ating obiectivul. Am trecut prin foarte multe etape, nu mi-a fost ușor să ajung unde am ajuns în ziua de azi. Am muncit din greu, am fost serios, mi-am văzut de treabă și am încercat să dau totul că să ajung fotbalist profesionist.
  
Ce altă meserie crezi că ți se potrivea? 

  
De mic copil mi-ar fi plăcut să fiu polițist, dar sincer cred că tot ceva în fotbal o să fiu...antrenor, preparator fizic, impresar. Mi-ar face mare plăcere să continui în fotbal.
  
Care e cel mai frumoas moment pe care l-ai trăit de când joci fotbal? 

Cel mai frumos sentiment este când joci pentru echipa națională. Pentru orice român este un vis să îmbraci tricoul echipei naționale. Cel mai frumos meci pe care l-am simțit în pielea mea a fost meciul cu Franța când am fost la Euro, primul meci Franța-România. A fost un plus de adrenalină, este un sentiment de nedescris să ajungi așa departe și să reprezinți echipa României și mi-aș dori din toată inimă să ne putem califica și anul acesta pentru următorul Euro. Ar fi un vis să fim din nou acolo.
  
Cum este să afli că nu ești în primul 11? 
  
Toți jucătorii ne dorim să jucăm titular. Tot timpul ești un pic trist când nu ești în primul 11, dar sunt momente în care trebuie respectate deciziile sau strategia este făcută în așa fel încât să ai un beneficiu mai mare dacă ești rezervă. Depinde de scor, dacă ar fi 1-0 și să întru eu de pe banca de rezerve să dau golul, prefer să fiu rezervă și să intru să dau golul. Este mult mai important decât să joc titular și să nu contribui foarte mult pentru echipă. Toți vrem să jucăm titulari, dar în același timp vrem să dăm goluri.
  
Care sunt idolii tăi? 
  
Andrei Sevcenko este idolul copilăriei mele. Mi-a plăcut foarte mult când a jucat la Milan, când era numărul 1. L-am urmărit foarte mult și va dați seama că a fost unul dintre cei mai buni atacanți din lume când a fost la nivelul cel mai mare în 2004-2005. Mi-a plăcut foarte mult și Adrian Mutu, care pentru România a fost cel mai bun atacant din toate timpurile din punctul meu de vedere.
  
(Sursă: FRT TV. Prelucrare text: Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Învățăm să reciclăm”. Copii învățați de șeful Gărzii de Mediu să recicleze selectiv (Foto)

astăzi, 09:38
6

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești, coordonați de director prof. Chitic Mihaela, prof. Herghiligiu Simona și prof. Zănoagă Loredana, au participat la activitatea „&I...

Dan Șlincu, PSD: Șapte oferte pentru construirea noului pod peste Siret de la Vârfu Câmpului

astăzi, 09:25
13

Comisia de achiziție din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început procesul de analiză a celor șapte oferte depuse în cadrul licitației pe...

La Ipotești a început Săptămâna Națională a Bibliotecilor!

astăzi, 09:17
16

Cu acest prilej, din anul 2021, s-a derulat proiectul Biblioteci în dialog, ocazie cu care biblioteci specializate sau generaliste au participat prin conferențieri și prezentări ale specificu...