Incredibil! Cati bani a castigat, cu adevarat, Simona Halep la Wimbledon!

Incredibil! Cati bani a castigat, cu adevarat, Simona Halep la Wimbledon!
Pe langa performanta sportiva, Simona Halep a reusit sa plece de la Londra si cu un cec substantial primit din partea organizatorilor. Totusi, romanca nu va incasa toti banii, intrucat suma este impozitabila.

Potrivit informatiilor Ziare.com, Simona Halep va ramane doar cu aproape jumatate din cele 440 de mii de lire sterline anuntate de organizatori. Doar 242 de mii de lire sterline va incasa Halep, dupa ce-si va plati taxele in "Regatul Unit".

Marea Britanie are unul dintre cele mai drastice sisteme de impozitare, astfel ca Halep va fi nevoita sa plateasca un impozit de 198 de mii de lire sterline. De altfel, cota de impozitare foarte drastica a reprezentat o problema foarte mare pentru sportul din Marea Britanie in ultimii ani.

Rafael Nadal a refuzat sa participe la unele editii ale turneului de la Queen`s pentru ca "as fi iesit in pierdere", in timp ce atletul Usain Bolt a boicotat etapa de Diamond League de la Londra din acelasi motiv. In cele din urma, britanicii au scazut cota de impozitare de la 50 la 45 la suta.

Pe de alta parte, cota de impozitare nu se aplica si pentru sportivii legitimati la echipe de fotbal sau rugby, fapt ce a ridicat diverse acuzatii de discriminare in Marea Britanie.

Din banii castigati la Wimbledon, Simona Halep va trebui sa achite si biletele de avion, cazarea si staff-ul pe care il are.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
52

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
83

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
37

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...