Ieșenii cer demisia celui care ar fi dictat evacuarea lor din tribune, după incidentele de pe Municipal

Ieșenii cer demisia celui care ar fi dictat evacuarea lor din tribune, după incidentele de pe Municipal

După ce galeria Politehnicii Iași a fost evacuată de pe stadionul din Botoșani, luni seară, în timpul partidei cu FC Botoșani, suporterii echipei din Copou au luat foc. Aceștia au fost înștiințați de către Jandarmerie că decizia de evacuare a fost dictată de către ofițerul de securitate al clubului ieșean, Alexandru Grierosu, și solicită conducerii clubului demiterea acestuia.

”În urma evenimentelor petrecute în tribunele Stadionului din Botoșani, la meciul dintre Politehnica Iași și FC Botoșani, solicităm demiterea ofițerului de securitate Alexandru Grierosu, pentru incapacitatea de a organiza și gestiona din punct de vedere al securității, un meci considerat a fi de risc, cunoscându-se rivalitatea dintre suporterii celor două echipe.

Din cauza proastei organizări, s-a ajuns ca în tribunele stadionului „Municipal” din Botoșani, în același sector de tribună rezervat suporterilor ieșeni, să fie atât suporteri ai echipei ieșene, cât și ai celei botoșănene, ceea ce a dat naștere unor dispute verbale și nu numai. În loc să ia măsuri de PREVENȚIE, prin separarea suporterilor celor două echipe, în zone diferite ale stadionului, Alexandru Grierosu, în calitate de responsabil cu ordinea publică a grupării ieșene, A SOLICITAT echipelor de jandarmi să evacueze membrii galeriei ieșene, care au fost provocați dinainte de începerea meciului, de către unii suporteri recalcitranți ai formației din Botoșani, care cu largul concurs al stewarzilor coordonați de către Alexandru Grierosu, au pătruns în acel sector, deși nu aveau bilete aferente zonei respective”, se precizează într- un comunicat semnat de către liderul grupării Old Boys Politehnica Iași, Daniel Talpalaru.

Președintele Adrian Ambrosie: ”Vina este a firmei de securitate. Ei au luat această decizie”

Contactat de ProSport, președintele executiv al Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie, a dat vina pe firma care a asigurat securitatea la stadion.

”Consider că suporterii ieșeni sunt unii dintre cei mai civilizați din Liga I. Dovadă că au însoțit echipa peste tot în țară la meciurile echipei noastre și nu au fost probleme nicăieri. La Botoșani au fost provocați! În momentul respectiv nu se impunea evacuarea, a fost un exces de zel din partea firmei care a asigurat securitatea. În opinia noastră, firma care a organizat paza este răspunzătoare de ceea ce s-a întâmplat. Șeful firmei de pază a luat acea decizie de evacuare. În egală măsură, vina aparține firmei care a asigurat paza, nu doar angajatului nostru. Nu știu dacă angajatul nostru este principalul vinovat, nu cred că el a cerut în mod expres evacuarea. Oricum, vom analiza și noi situația”, a declarat președintele Adrian Ambrosie.

Acuzat și el pentru organizarea defectuoasă, Ambrosie s-a apărat și a explicat de ce au fost atât de aproape suporterii echipei gazdă și galeria ieșeană:

Noi am dat un număr de invitații echipei din Botoșani și nu le-am dat oriunde, ci la tribuna oficială. Acum, nu știu dacă au venit cei care au luat acele invitații, noi nu știm unde au ajuns invitațiile. De aceea s-au strecurat în rândul acelui grup de persoane de la tribuna zero probabil câțiva suporteri. Ei i-au provocat pe suporterii noștri. Dar între grupul lor de persoane și galeria ieșeană a fost un sector gol de tribună, la care nu s-a vândut bilete. Noi ne-am luat măsuri, dar repet, vina aparține firmei care a asigurat paza”.

Contactat de ProSport, Alexandru Grierosu nu a dorit să comenteze aceste acuzații.

Voi reveni eu cu un comunicat”, a spus Grierosu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
70

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
201

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
337

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...