Ieri a fost ziua în care România a spus ADIO EURO! Islanda - România 2-1!

Ieri a fost ziua în care România a spus ADIO EURO! Islanda - România 2-1!

Naționala României a evoluat joi seara, la Reykjavík, împotriva Islandei, într-un meci extrem de important. Învingătoarea partidei ar fi întâlnit Ungaria, în finala turneului de calificare la Campionatul European din 2021. Pentru România a fost ziua în care a spus Adio, EURO!

Meciul a fost marcat de titularizare lui Mario Camora, portughezul care a dobândit cetățenia română devenind primul jucător din istoria modernă a naționalei României care este naționalizat.

În prima repriză, România a fost dominată de naționala nordică. Scorul pauzei a fost 2-0, după ce Islanda a reușit să înscrie în minutele 16 și 35 prin Sigurdsson. Între cele două goluri, Islanda a mai avut un gol anulat pe motiv de offside.

În partea a doua, Islandezii au cedat fizic, iar România a controlat jocul. În minutul 62, ex-botoșăneanul Burcă obținea o lovitură de la 11 metri, transformată de Alexandru Maxim. 20 de minute mai târziu, naționala noastră putea primi o alta lovitură de la 11 metri, după un henț în careu, însă centralul ce a arbitrat, printre altele, finala de UEFA Champions League din 2019 și duelul dintre Bayern și Barcelona de anul acesta, a decis să nu ofere a doua lovitură de la 11 metri pentru România.

Chiar dacă au cedat fizic, Islandezii nu au pierdut jocul și au controlat perfect defensiva. România a fost blocată în linia de 20 de metri și nu a reușit să înscrie și golul său, astfel că România ratează prezența la Campionatul European din 2021.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
9

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
30

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
29

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...