HANDBAL: Victorie superbă a "tricolorelor", în primul meci din grupele principale de la Euro

Naţionala de handbal feminin a României a învins, duminică, la Helsingborg, echipa Ungariei, scor 29-21, în primul meci din Grupa Principală 2 a Campionatului European.

HANDBAL: Victorie superbă a "tricolorelor", în primul meci din grupele principale de la Euro

   Foto: Digi24.ro

Fetele noastre au controlat autoritar meciul (Ungaria a condus o singură dată, când a deschis scorul) şi au condus chiar la o diferenţă de 9 goluri, obţinând astfel a treia victorie la rând la turneul final din Suedia. După o nouă prestaţie senzaţională - 10 goluri şi 7 pase decisive -, Cristina Neagu a fost desemnată MVP-ul partidei, care a confirmat că România rămâne una dintre forţele continenteului.

Eliza Buceschi (5 goluri), Oana Manea (4), Aneta Udriştoriu (3), Laura Chiper (3), Melinda Geiger (1), Crina Pintea (1), Elena Florică (1) şi Mădălina Zamfirescu (1) au fost celelalte marcatoare ale României. De cealaltă parte, Gorbicz, Trişciuk, Klivinyi şi Kovacs au înscris de câte trei ori.

În etapa următoare, marţi, România va juca împotriva Cehiei, învinsă azi de Rusia, scor 24-26, apoi va întâlni Danemarca, miercuri. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în semifinale.

Echipa României participă pentru a 11-a oară la un turneu final de Campionat European, din 12 ediţii care au avut loc, începând cu 1994, singura dată când nu a fost prezentă fiind în 2006. Tricolorele au obţinut în aceşti ani o singură medalie, bronzul, în 2010, cu Radu Voina pe banca tehnică.

Campioana europeană en-titre este Norvegia, singura echipă care a reuşit să învingă România la actuala ediţie.

sursa: digisport.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
10

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
119

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
116

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...