Halep, în finală la Madrid după o nouă evoluţie impresionantă
SPORT

Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în carieră în finala turneului WTA de la Madrid, de categorie Premier Mandatory.

Halep, în finală la Madrid după o nouă evoluţie impresionantă

Românca a oferit o nouă demonstraţie de forţă, după cea din sfertul de finală contra lui Coco Vandeweghe (SUA), şi în semifinala cu letona Anastasija Sevastova.

După un 6-2 categoric în primul set, cu patru game-uri câştigate consecutiv de la 2-2, Halep a început ezitant setul secund. Sevastova a condus cu 3-0, însă românca a revenit incredibil după sfaturile primite de la Darren Cahill şi a câştigat următoarele şase game-uri. Simona Halep s-a mai aflat în finală în 2014, când a pierdut contra Mariei Sharapova, şi anul trecut, când a învins-o în ultimul act pe Dominika Cibulkova.

După victoria de astăzi, Halep a preluat conducerea în duelurile directe cu Sevastova. Are 4-3 împotriva letonei. Românca s-a impus în ultimele două confruntări cu letona înaintea celei de la Madrid. Anul trecut, în finala turneului de la Bucureşti, Simona o învingea cu 6-0, 6-0, iar recent, la Stuttgart, Halep s-a impus cu 6-3, 6-1, în sferturi.

Halep va juca în finala de la Madrid cu învingătoarea meciului dintre rusoaica Svetlana Kuznetsova, numărul 9 mondial, şi Kristina Mladenovic (Franţa, 17 WTA). Finala de la Madrid, în care Simona Halep va încerca să-şi apere trofeul, va fi în direct la Digi Sport sâmbătă, de la ora 20.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
608

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
129

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
82

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...