Fulop, vedeta ultimei etape din 2013! A fost cumparat cu 350 de euro din Liga a IV-a - VIDEO

Fulop, vedeta ultimei etape din 2013! A fost cumparat cu 350 de euro din Liga a IV-a - VIDEO
Istvan Fulop (23 de ani) a devenit, după meciul FC Botoşani - Gaz Metan Mediaş (2-2), vedeta etapei a 19-a. Mijlocaşul echipei moldovene a marcat două goluri de generic, ambele cu şuturi de la 22-25 de metri, acestea fiind primele lui reuşite în Liga 1.

Cine este Istvan Fulop?

ProSport a realizat un material complet si compune portretul jucătorului prin intermediul vorbelor sale, dar şi ale celor care l-au ajutat să ajungă mare.

Fulop a început fotbalul la ACS Miercurea Nirajului (judeţul Mureş), în liga a patra, formaţie la care a fost coleg cu actualul primar al oraşului, Sandor Toth. La câteva ore după isprava lui Fulop, edilul nu văzuse încă golurile fostului său coleg. Nici Lajos Fulop (coincidenţă de nume), primul antrenor al fotbalistului de la Botoşani.

“Era un băiat cuminte, se gândea tot timpul la fotbal. Eu l-am cunoscut la 16 ani, când a venit la noi şi l-am antrenat trei ani. Mi-a plăcut că era de caracter, are fotbalul în sânge, tot timpul juca sau se antrena. Nu era genul de fotbalist care să meargă prin discoteci, a declarat Lajos Fulop.

Amintiri frumoase are şi primarul, care a povestit cum era Fulop înainte de a deveni faimos prin golurile sale din Liga 1. "A jucat trei ani la noi şi, deşi era junior, l-am folosit meci de meci. Cu el în teren am reuşit să câştigăm de două ori campionatul. Am promovat în Divizia C, dar nu am avut bani să ne înscriem, şi-a amintit Şandor Toth.

Transferat pe 1.500 de lei De la Miercurea Nirajului, Istvan Fulop a ajuns, în iarna lui 2010, la Avântul Reghin (liga a treia).

Suma de transfer a fost de numai 1.500 de lei (350 de euro), dar banii nu au mai ajuns în conturile micuţei echipe de la judeţ. “Noi l-am lăsat să se transfere la Reghin, cred că trebuia să primim vreo 1.500 de lei, dar banii nu i-am văzut nici până acum, a mai spus Toth.

De la Avântul Reghin, Fulop a putut fi mai uşor remarcat. Primul care şi-a dat seama că mijlocaşul are potenţial şi poate ajunge în prima ligă a fost Ciprian Enyedi, omul care l-a pregătit la Reghin.

“Execuţiile din meciul cu Gaz Metan nu sunt întâmplătoare, când juca la noi a reuşit câteva la fel. Mi-a plăcut la el că este un băiat care se gândeşte doar la fotbal, a dezvăluit antrenorul său.

Evoluţiile bune de la Reghin au atras atenţia mai multor scouteri. Astfel, Sorin Cigan l-a urmărit şi l-a ajutat ca în vara anului 2012 să ajungă la FC Botoşani.

Gruparea moldoveană nu a plătit nimic pentru transferul lui Istvan Fulop, fotbalistul fiind transferat din postura de jucător liber de contract.

APASA AICI si vezi un interviu cu Istvan Fulop!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
24

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
42

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
39

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...