FRF a anunțat oficial: nouă echipe din Liga 1 riscă depunctarea! FC Botosani se afla printre ele!

FRF a anunțat oficial: nouă echipe din Liga 1 riscă depunctarea! FC Botosani se afla printre ele!
Directorul Administrației de Licențiere din cadrul FRF, Viorel Duru, va propune Comisiei de Disciplină, la 15 noiembrie, depunctarea cluburilor care au încălcat fair-play-ul financiar din Liga 1.

FRF a emis un comunicat de presă în care arată că nouă dintre cele 14 cluburi din Liga 1 au datorii către angajați și alte grupări la 30 iunie. Un club care încalcă fair-play-ul financiar poate fi sancționat cu maximum șase puncte, trei pentru datoriile către alte grupări și trei pentru cele către angajați.

Un al doilea termen în cadrul fair-play-ului financiar este 31 octombrie, cînd cluburile vor fi sancționate cu deducerea a încă două puncte pentru fiecare categorie de datorii. În total un club care încalcă fair-play-ul financiar poate fi sancționat cu maximum șase puncte, trei pentru datoriile către alte grupări și trei pentru cele către angajați.

La 15 noiembrie, în cazul în care există cluburi care au încălcat fair-play-ul financiar, oficialul FRF va transmite propunerile de depunctare către Comisia de Disciplină.
Echipele sunt FC Botoşani, Astra Giurgiu, Dinamo, Viitorul Constanţa, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureş, CFR Cluj şi CSMS Iaşi.

"E mai uşor să numim echipele care nu sunt monitorizate. Sunt mult mai puţine. Fără probleme sunt Steaua, FC Voluntari, Concordia Chiajna, CS «U» Craiova şi ACS Poli Timişoara. E primul an în care facem această monitorizare. Aştept ca, prin acest nou program de verificare a acestor cluburi, să ajutăm la disciplinarea financiară a acestor cluburi. E clar că până acum acumulau datorii pe tot parcursul anului şi încercau să le plătească până la 31 martie anul următor. Acum mai există încă o poză făcută la 30 iunie, deci la jumătatea anului, şi trebuie să plăteşti datoriile până la 30 septembrie. Dar, într-adevăr, cluburile nefiind obişnuite cu acest tip de management responsabil, au călcat strâmb", a declarat Viorel Duru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Important: Durerea în zona inimii, primul semn al acestei boli grave, pe care doar cardiologul o poate diagnostica și trata!

astăzi, 09:46
28

Pericardita este o inflamație a pericardului, foița seroasă care învelește inima precum un sac protector. Medicii susțin că de cele mai multe ori, pericardita acută este des înt&aci...

Teodorovici: Se schimbă taxa pe lăcomie în stimulentul pentru hărnicie

astăzi, 08:56
81

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marți seara, la TVR 1, că taxa pe lăcomie pentru bănci va fi transformată în stimulentul pentru hărnicie, iar ultimele discuții le ...

Ungurii vor să naturalizeze un jucător de la FC Botoșani!

astăzi, 08:14
116

Lorand Fulop, mijlocasul in varsta de 21 de ani al celor de la FC Botosani, este jucatorul ce ar putea imbraca pe viitor tricoul nationalei Ungariei.Potrivit editiei maghiare a portalului Goal, ta...