FRF a anunțat oficial: nouă echipe din Liga 1 riscă depunctarea! FC Botosani se afla printre ele!

FRF a anunțat oficial: nouă echipe din Liga 1 riscă depunctarea! FC Botosani se afla printre ele!
Directorul Administrației de Licențiere din cadrul FRF, Viorel Duru, va propune Comisiei de Disciplină, la 15 noiembrie, depunctarea cluburilor care au încălcat fair-play-ul financiar din Liga 1.

FRF a emis un comunicat de presă în care arată că nouă dintre cele 14 cluburi din Liga 1 au datorii către angajați și alte grupări la 30 iunie. Un club care încalcă fair-play-ul financiar poate fi sancționat cu maximum șase puncte, trei pentru datoriile către alte grupări și trei pentru cele către angajați.

Un al doilea termen în cadrul fair-play-ului financiar este 31 octombrie, cînd cluburile vor fi sancționate cu deducerea a încă două puncte pentru fiecare categorie de datorii. În total un club care încalcă fair-play-ul financiar poate fi sancționat cu maximum șase puncte, trei pentru datoriile către alte grupări și trei pentru cele către angajați.

La 15 noiembrie, în cazul în care există cluburi care au încălcat fair-play-ul financiar, oficialul FRF va transmite propunerile de depunctare către Comisia de Disciplină.
Echipele sunt FC Botoşani, Astra Giurgiu, Dinamo, Viitorul Constanţa, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureş, CFR Cluj şi CSMS Iaşi.

"E mai uşor să numim echipele care nu sunt monitorizate. Sunt mult mai puţine. Fără probleme sunt Steaua, FC Voluntari, Concordia Chiajna, CS «U» Craiova şi ACS Poli Timişoara. E primul an în care facem această monitorizare. Aştept ca, prin acest nou program de verificare a acestor cluburi, să ajutăm la disciplinarea financiară a acestor cluburi. E clar că până acum acumulau datorii pe tot parcursul anului şi încercau să le plătească până la 31 martie anul următor. Acum mai există încă o poză făcută la 30 iunie, deci la jumătatea anului, şi trebuie să plăteşti datoriile până la 30 septembrie. Dar, într-adevăr, cluburile nefiind obişnuite cu acest tip de management responsabil, au călcat strâmb", a declarat Viorel Duru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Caravana SMURD "Fii pregătit!" a poposit, sâmbătă, la Darabani! FOTO

Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
217

Zeci de dărăbăneni au participat, sâmbătă, la cursurile organizate în cadrul caravanei SMURD "Fii pregătit", care a ajuns pentru a treia oară în județul Botoșani.Misiunea Caravanei e...

"Romania - Te iubesc!", la Liceul "Demostene Botez" Trusesti! FOTO

Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
438

In anul centenarului, elevii Liceului "Demostene Botez" Trusesti au evidentiat printr-o activitate desfasurata in saptamana "Scoala Altfel" cel putin 100 de motive p...

Peste 1000 de oameni pe dealul Polonic, la Dorohoi! FOTO

Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
1651

Pe dealul Polonic de la Dorohoi continuă plantările începute în urmă cu câțiva ani, la acțiunea care este în plină desfășurare participând aproximativ 1200 d...